BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

اذا لم تر الهلال فسلم
لاناس راوه بالابصار

   Sen(ey görmeyen, göremeyen, görmek istemeyen kişi ) Hilali göremiyorsan,bizzât gözleriyle görenlere hakkı teslim et.
Çok özet:
   628 yılında Hudeybiye Antlaşması'nın maddelerini Hz.Ali yazıyordu Müslümanların adına Rasulullah efendimiz, müşriklerin mümessili ise Sehl b.Amr idi.
   Hazreti Ali antlaşmayı yazarken "Allah Rasulü Muhammed" diye yazdı,
müşriklerin mümessili Sehl bin Amr dedi ki :  Biz Muhammed'in Allah Rasulü olduğunu kabul etseydik zaten size sıkıntı çıkarmazdık, onun yerine  Abdullah'ın oğlu Muhammed yaz.
   Resulullah Efendimiz Hz Ali'ye sil o  cümleyi deyince Hz Ali hürmeten silmek istemedi, Resulullah efendimiz dedi ki :  Sil  ya Ali ! Bir gün senin de başına gelecek ve silmek zorunda kalacaksın.
   657 de Hazreti Ali ile hazreti Muaviye arasında cereyan eden savaş sonunda bir antlaşma yapılacak, Kätip : "Mü'minlerin emiri Ali"
cümlesini yazınca karşı taraftan dediler ki : Biz Ali'nin müminlerin emir'i olduğunu kabul etseydik size bu zorluğu
 çıkarmazdık,,silin onu, yıllar önce hudeybiye'de Rasulullah efendimizin mübarek sözünü hatırlayan Hz..Ali buyurdu ki: 
صدق رسول الله
Allah Rasulü ne kadar da doğru buyurdu.
   NOT : iki antlaşmanın arasında tam 29 yıl geçmişti.
   Burada ne hudeybiye Antlaşması'nın ne de sıffin Antlaşması'nın teferruatına değinmedim, sadece yüce Allah istediği zaman,Rasulullah efendimiz  nübüvvet dürbünlü ile çok uzakları görebiliyordu.
   Burada özellikle Mucizeye, keramete, ferasete, irhas'a, hissikablelvuku'â, yerine göre ilhama inanmayanların kulakları çınlasın diye bu konuyu arz ettim.Kaynaklarda bunlarla ilgili çokça malumat vardır.
   Tabii ki yukarıdaki kelimelerin her birinin anlamı, islam'daki yeri ve hükmü ayrı ayrıdır.
   Allah'ım başta en büyük mucize olan Kur'an mucizesine Rasulullahtan nakledilen bütün mucizelere, velilerin  kerametlerine ve bunları takip eden olağan üstü hallere  akaid alimlerinin belirttiği ölçülerde inanan kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

2 Mart 2021 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.