BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ودع عنك اراء الرجال وقولهم
فقول رسول الله ازكى واشرح
ولا تك من قوم تلهوا بدينهم
فتطعن في اهل الحديث وتقدح

   Şunun bunun görüşlerini ve sözlerini bırak, Rasulullah efendimizin mübarek sözü en temiz ve en sadra şifa olanıdır,sen O'na bak.
   Hadis rivayet edenlere, muhaddislere sataşıp durma,onlara haksız yere itiraz edip dinini oyun haline getirenlerle beraber olma. 

   Kabir azabı konusu tefsirlerde, hadis şerhlerinde, ve akaid kitaplarında  tafsilatlı bir şekilde anlatılmaktadır.
   Nuh suresi 25.Âyet ile Ğafır suresi 46. Âyeti,Tûr suresi 47.Âyet ve daha bir çok Ayet-i kerime müfessirlerin beyanına göre kabir azabına işaret etmektedirler.
   "sizden biriniz ölünce sabah akşam makamı ona gösterilir cennetlik ise cennetteki makamı, cehennemlik ise cehennemdeki makamı gösterilir ve bu Kıyamet gününe kadar devam eder"Taberâni.Mu'cem ül Evsat 8/133.
   Rasulullah efendimiz iki kabrin yanından geçerken kabirlerinde iki kişinin azap gördüğü ona malum olur,( büyük olmadığını
tahmin ettikleri) iki günahtan dolayı azap görüyorlar buyurur, biri ufak su dökerken kendine dikkat etmiyordu öbürü insanların arasında laf alıp götürüyordu. Rasulullah efendimiz kendisine getirilen bir hurma dalını ikiye bölüp her birisinin mezar başına birisini dikti ve dedi ki : Umulur ki bunlar kuruyuncaya kadar azap onlardan hafifletilir. Buharî Hadis no : 216
   onlarca hadisi şerifi burada kabir azabına delil olarak söylemek mümkündür.
   İmam-ı Tahavi meşhur akaid kitabında 82.no' lu maddede  şöyle der :

القبر روضه من رياض الجنه او حفره من حفر النيران
kabir ya Cennet bahçelerinden bir bahçe, veya Cehennem çukurlarından bir çukurdur.Tirmizi Hadis no : 2460
   Kabir azabı yok diyenler aklı ön planda tutup,değişik mezheplerin peşine takılıyorlar ve Resulullah efendimizden gelen nakli ve ilgili  ayeti kerimelerin tefsirinde mufessirlerin işaret ettikkeri izahları görmek istemiyorlar.
   Kur'an-ı Kerim ve Resulullah efendimizin hadisleri kabir azabına işaret ediyorsa var demektir biz buna inanıyoruz ve diyoruz ki:
   Allah'ım bizi ve bütün müminleri Kabir azabından , Cehennem azabından, gazabından koru.bütün ölmüşlerimizin ve şehitlerimizin üzerine rahmetini oluk oluk akıt ya Rabbî.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

27 Şubat 2021 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.