BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


لا ارى الموت يسبق الموت شيء
نغص الموت ذا الغني والفقيرا

   Ölümü hiç bir şey aşamaz, geçemez.
Ölüm, fakirin de,zenginin
de ağzının tadını kaçırmış ve bozmuştur.
   Kim olursa olsun,nereye giderse gitsin, nerede saklanırsa saklansın, ne kadar yaşarsa yaşasın zengin fakir küçük büyük, amir memur yöneten yönetilen efendi köle,zâlim mazlum,ve daha niceleri,ecelleri gelince ölüm meleği ve yardımcı melekler onu bulur.
"Nerede olursanız olun ölüm sizi yakalar ; sarp ve sağlam kalelerde olsanız bile." Nisâ suresi 78.Âyet.
   Uzayda, Mars'ta hayat arayanlar,bulsalar bile ecelleri gelince öleceklerdir, niyetleri ve çabaları Allah rızası ve insanlığın menfaatı değilse ayrıca niyetlerinden sorguya
cekileceklerdir.
   Mü'min de ölecek,kâfir de ölecektir, mü'min'in eceli gelince gök'ten nur yüzlü melekler cennetten getirdikleri kefen(Ruh'un kefeni) ve güzel kokularla eceli yaklaşan mü'min'in görebileceği uzaklıkta otururlar,sonra ölüm meleği gelir ve başucuna oturur ve der ki ey mutmainne olan nefis Allah'ım mağfiretine ve rızasına kavuşmak için çık,ruhu kolayca çıkar, ruhu alır melekler hemen ruhu teslim alırlar ve bir göz açıp kapayıncaya kadar kefenlerler güzel koku sürerler misk gibi kokar, göklere çıkarırlar vardıkları her melek topluluğu der ki Kim bu güzel ruh,ilgili melekler filan oğlu falan derler en güzel ismi ile onun çağırırlar her gökyüzünden yüce Allah'a en yakın melekler bu meleklere refakat ederler ta ki yedinci gökyüzüne çıkarlar Yüce Allah buyurur ki : Kulumun kitabını İLLİYYİN de yazın yeryüzüne geri götürün cünkü ben kullarımı topraktan yarattım geri toprağa döndürecegim ve tekrar onları yerden dirilteceğim.
"Sizi ondan yarattık,yine ona döndüreceğiz ve sonra ondan bir defa daha çıkaracağız" Tâ-hâ suresi 55.Âyet
   Bütün bunlar bir tarafta saniyeler içinde olup biterken, öbür tarafta vefat edenin bedeni farz-ı kifaye olarak yıkanmaktadır. Yıkanınca ona  şöyle seslenilir :
Hani o güzel konuşan dil'in, niye sustun, fesâhat  ve  belagatın nerede kaldı niye ahres kesildin  dünyada kullandığın o güzel kokular nerede kaldı, niçin değiştin, dünyada malın mülkün vardı niye fakir düştün.
   Kişi yıkanıyor ama günahları yıkanmıyor, günahlar tövbe ve istiğfar ile sadaka hayır ve hasenât ile hakları hak sahiplerine vermek ile yikanabilirdi. Öyle yaptıysa ne â'lâ,  öyle yapmadıysa ha bu konu kapanmaz, ahirette  devam eder ve orada sonuçlanır,karara bağlanır.
   Allah'ım bu dünyadan ayrılmadan günahlarımızdan ayrılmayı sıyrılmayı bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize nasip ve Müyesser eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

25 Şubat 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.