BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


مات النبي ولم يخلد لامته
لو خلد الله خلقا قبله خلدا
للموت فينا سهام غير خاطئة
من فاته اليوم سهم لم يفته غدا

   O'na salat ve selam olsun Rasulullah efendimiz "Elbette sen öleceksin, onlar da ölecekler" Zümer suresi 30.Âyet. "Herkes ölümü tadacaktır" Âl-i imrân suresi 186. mûcibince  vefat  etmiştir.
   Çok sevdiği, ve kendisini çok seven ümmeti için dünya"da 
muhalled (ölümsüz) kalmamıştır, kalamamıştır.Eğer dünyada ebedî yaşayan biri olsaydı, Rasulullah olurdu.
   Ölümün insanların arasına saldığı ve attığı şaşmayan okları vardır, (eceli gelmediği için) bugün kendisine ölümün ok'u isabet etmeyen kişi, yarın (veya öbür gün veya eceli gelince) mutlaka bu ok'un hedefi olacaktır.
   Başta Peygamberimiz olmak üzere tüm peygamberler vefat etmeden önce  cennette makamları onlara gösterilir, sonra  yaşamak mı istersin yoksa ölmek mi istersin diye muhayyer bırakılırlar. Tirmizi.Şemâil Heytemî şerhi sah:559.
   Rasulullah efendimiz de muhayyer bırakıldığında refik'i ala'yı tercih etmiştir.
Refik'i ala, Yüce dost veya yücelerde olan dostlar, veya Yüce Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberler sıddıklar şehitler ve  salihler'dir veya en yükseklerde bulunan cennettir.
   Evet yüce Allah'ın  ve Kur'an'ın muhatabı, başta Cebrail  ve diğer meleklerle beraber olan, yerleri göklere ve gökleri yerlere bağlayan perçin olan, en üstün insan dünya ve ahirette müminlerin bakışına ve iltifatına muhtaç oldukları oluşta önde gelişte sonda olan Rasulullah efendimiz de vefat etmiştir .
   Vefatından üç gün önce Cebrail Aleyhisselam her gün yanına giriyor ve diyor ki  : Üzgünüm daralıyorum, sonra  geldi ve : Azrail kapıda senden izin istiyor,senden önce de senden sonra da hiç kimseden izin almaz. Rasulullah efendimizin iznini alan Azrail aleyhisselam girdi ve Rasulullah'ın huzurunda durdu, o anda Cebrail dedi ki ey Allah'ın Rasulü yüce Allah sana kavuşmaya müştaktır. Bunun üzerine Rasulullah Azraile mübarek ruhunu kabz etmesine müsaade etti ve  Rasulullah efendimiz ona izin verince o mübarek ve tâhir ruh Rabbine râziye ve marziyye olarak kavuştu.Heytemî.Şemâil şerhi sah : 569
   Resulullah efendimizin mübarek ruhunu kabzeden Azrail ve diğer insanların da ruhlarını alan Azrail ve yardımcıları melekler de  bir gün gelecek onlar da öleceklerdir.
   Kim kalacak peki ?
"Yeryüzünde bulunanların hepsi fanidir, azamet ve kerem sahibi rabb'inin zati ise bakidir." Rahmân suresi 26,27 Âyetler.
O dem ki perdeler kalkar perdeler iner.
Azraile hoşgeldin diyebilmekte hüner.
   Yüce Allah o son anda ve son demde imanla ölmeyi bizlere ve bütün müminlere nasip eylesin.
Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

23 Şubat 2021 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.