BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اعذر من أنذر
   Uyarılan,inzar ve ikaz edilenin özrü kabul edilmez.
لا يستحق النظر من رضى بالضرر
   Zarara razı olan kişi, nazarı,gözetilmeyi ve iltifatı hakketmez,fırsatı kaçırmış olur.
   Yüce Allah vahiy için Rasulullah efendimizi hem Nebî,hem de Rasûl olarak muhatap seçmiştir, nübüvveti onunla sonlandırmış ve bütün yarattıklarının üzerinde onu delil ve hüccet kılmıştır.
"Ta ki ölenin niçin öldüğü, yaşayanın niçin yaşadığı da apaçık ortada çıksın"
Enfâl suresi 42.Âyet.
  Yüce Allah, Kullarından yüce Allah'ı bilen, emrini tanıyan akıl sahiplerini seçmiş, onları vefa  ve güzel ahlakla tavsif buyurmuştur.
"Sana rabbinden 
indirilenin hak olduğunu görüp bilen kimse görmeyen gibi olur mu? Bunu ancak akıl sahipleri anlar.
Onlar, Alla…
[21:06, 15.02.2021] Ahmet Ozkan: BİR AYETİ KERİME

والذين كفروا بعضهم اولياء بعض الا تفعلوه تكون فتنه في الارض وفساد كبير

"İnkar edenler de birbirlerinin yakın ve yardımcılarıdır. ilişkilerinizi böyle
 kurmazsanız yeryüzünde bir fitne, büyük bir bozulma olur." Enfâl suresi 73.Ayet.
   Eğer müminler birbirlerine yardımcı olmaz da gayrimüslimleri dost edinirlerse, yeryüzünde karışıklık olur büyük bozulma olur, denge bozulur, küfür güçlenir islam ve müslümanlar zayıf düşer.
   Medine dönemi sosyal yapısında görüldüğü gibi velayet ilişkisinin dine bağlı olarak görülmesi müslüman olmayan topluluklarda da geçerliydi.Dinlerine mensup olanlara öncelik verirler birbirlerini korur yardımlaşırlardı, insan tabiatına fıtratına ve gerçeğe uygun olan bu kural değişirse,  iki sonuç ortaya çıkar; fitne ve fesat.
   Bireyin ve toplumun dinî, ahlakı, hayatı bozulur, kirlenir,değişir sosyal düzen bozulur ve karışıklık çıkar.

BİR HADİSİ ŞERİF

"Ortaya konmuş yemek sofrasına hücum eden yemek yiyenlerin yemeğe hucum ettikleri gibi,(gayri müslim) ümmetlerin size hücum etmesi çok uzak değildir, biri dedi ki :  Biz o gün az mıyız ey Allah'ın Rasulü ? Rasulullah Efendimiz  buyurdu  ki : Hayır siz o gün çoksunuz ama ağırlığınız olmaz, düşmanın kalbindeki olan korkunuzu Allah çekip alır, sizin kalbinize vehn koyar. Birisi dedi ki : vehn nedir ?  Rasulullah Efendimiz buyurdu ki : Vehn,dünya sevgisi  ve ölümü sevmemek, ikrah etmek" Ebu Davûd Hadis no :4297
   Küfür fırkaları dalalet grupları Yahudiler Hristiyanlar müşrikler putperestler küreselciler birbirlerini çağırırlar sizin gücünüzü azaltmak yurdunuzu malınızı yeraltı yerüstü kaynaklarınızı elinizden almak için çırpınacaklardır.
   Yüce Allah'ın iman ile şereflendirdiği bir ümmet emanet ettiği kitabını ve peygamberin sünnetini tahkim etmez, rafa kaldırırsa, acı sonuç kaçınılmaz olur.
   Ey Rahmân ve rahîm olan Yüce Allah,imanla şereflendirdiğin bu ümmeti, tekrar Yüce kitabına, Ralasullah efendimizin parlak sünnetine hizmetkar etme şerefi ile şereflendir.
Bu ümmete zarar vermek isteyenlerin srzu ve isteklerini kursaklarında kıl ya Rabbî, sözlü duaların altını fiili dualarla doldurmaya bizleri muktedir eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

15 Şubat 2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.