BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çeşitli hadis ve fıkıh kitaplarında muhtelif sigalarla ve değişik ibarelerle, kısa orta ve uzun olmak üzere telkin metinleri bulunmaktadır elbette kişi kolayına geleni seçebilir.
   seçilen metni üç defa tekrar etmek sünnet veya müstehap veya menduptur.
   Bir telkin metni :
Ey filan kadının oğlu falan kişi( burada kişinin annesinin ismi ve kendi ismi telaffuz edilir)dünya ve ahiret ziyneti elinden çıktı, şimdi ise ahiretin berzahlarından bir berzahta bulunuyorsun.
  Dünya  hayatından ayrılırken üzerinde bulunduğun " Lâ ilâhe illallahu vahdehu lâ şerîke lehu ve enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu"  Allah'tan başka ilah yoktur yalnız o vardır ortağı yoktur, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem onun kulu ve  peygamberidir, Cennet haktır, Cehennem haktır, öldükten sonra diriliş haktır, Kıyamet gelecektir onda şüphe yoktur.
   Allah kabirlerde olan kimseleri diriltecektir ahdini hatırla.
   Sen rab olarak Allah'ı, din olarak İslam'ı peygamber olarak Muhammedi ,imam olarak Kur'an'ı kıble olarak kabe'yi erkek ve bayan kardeşler olarak erkek ve kadın müminleri kabul edip  buna rıza gösterdin.
    Kendinden başka ilah olmayan Rabbim bana yeter ona tevekkül ettim o büyük arşın Rabbidir.
    Ey Allah'ım ve ey merhamet edenlerin en merhametlisi onu yalnız bırakma, garip haline merhamet buyur, sorgu meleklerinin sorularına cevap vermede onu muktedir eyle, ondan sonra bizi  de fitneye düşmekten koru.
   Ezkâr kitabında imâm-ı şâfiî ve ashabından gelen rivayette vefat edenin yanında Kur'an okumak müstehaptır hatta Kur'an'ı hatmetmek güzeldir bir ameldir,
   İmam-ı beyhaki'nin süneninde   ise Abdullah b Ömer'den gelen bir nakilde definden sonra Bakara suresinin başını ve sonunu okumak müstehaptır der.Et -Tıybî . Şerh-i Mişkât il Mesâbîh 1/289
   Ey Yüce Allah'ım  telkinimiz yapılsa da, yapılmasa da sen bizim rabbimizsin bize o karanlık, ıssız ve dar kabirde rahmet eyle. Kabrimizi nur eyle cevabımızı âsân eyle daha kabirdeyken cennette yerini görüp seyredenlerden eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

13 Şubat 2021 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.