BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ما احسن الدين والدنيا اذا اجتمعا لا بارك الله في دنيا بلا دين.

   Bir insanın iyi bir müslüman olması, bunun yanında varlıklı olması ve bu malın hakkını vermesi çok güzel bir şeydir.
   Fakat hiç din yoksa veya müslümanım dediği halde İslam ile ilgili hiçbir fiili ameli, söz davranışı yoksa, veya çay kaşığı ile sevap toplayıp yemek kaşığı ile günah ve ma'siyet irtikap ediyorsa, dinin olmadığı bir varlık ve zenginlik bereketsizdir, hayrı yoktur.
   O'na salat ve selam olsun Rasulullah efendimiz şöyle buyuruyor : "Salih(Helal) mal,Salih bir insan için ne güzeldir " İbni Hibbân Hadis no : 340
Buna mukabil bir başka hadis-i şerifte şöyle buyuruyor : "Haramdan beslenen  her cesedi (vücudu) Cehennem yakmaya daha layıktır" El elbânî sahih ül câmi' Hadis no : 4519
   Kur'an'ı Kerim'de ölüm ve ötesinden, ahiretten bahseden onlarca ayeti kerime olduğu gibi düşmanlara karşı hazırlık yapmak Cihad,infâk,hayır ve iyilik yapmak gibi varlıklı olmayı gerektiren, çalışmanın önemine vurgu yapan  birçok ayeti kerime de vardır.
   Kur'an-ı Kerim ve hadis-i şerifler zenginlerden de bahseder fakirlerden de, ve  her iki kesime İslam'ın yüklediği sorumluluktan da bahseder.
   Kur'an-ı Kerim ve hadisi şerifler göklerden de bahseder yerlerden de aralarındaki her şeyden de, cehennemden de bahseder cennetten de.
   Bu iki ana  kaynak cinlerden, şeytanlardan, meleklerden, hayvanlardan insanlardan da  bahseder.
   Kur'an-ı Kerim ve Resulullah efendimizin hadisleri Kur'an'ın maksat larından, ibadetlerden tevhitten ihsan'dan ahlaktan, kalbi cilalayan  ibadetlerden, daha önceki ümmetlerin başına gelenlerden ve onlardan ibret almanın gereğinden, kul'un Yüce Allah ile, insanlarla, hatta hayvanlarla olan munasebetinden de bahseder.
   Allah'ın rahmetinden bahsettiği gibi mağfireti
ve azabının şiddetinden ve incitici oluşundan da bahseder hatta bazen bunları yanyana iki ayette zikreder.
"Kullarıma  benim gerçekten çok bağışlayıcı, çok  esirgeyici olduğumu bildir.Ama  azabım da çok elem verici bir azaptır." Hicr suresi 49,50 Âyetler.
   Kur'an-ı Kerim ve Resulullah efendimizin hadisleri dünyadan  da bahseder ahiretten de hayattan da bahseder ölümden de,ölüm ötesinden de bahseder.
   Bu iki ana kaynak insanların cennete ve cehenneme girinceye kadar ki karşılaşacağı safahatı,cennete ve cehenneme girdikten sonra da yaşayacakları hayatı anlatır.
   Bazı kardeşlerimiz ölümden ve dünyanın geçici ve fani olduğundan bahsedilince iyi niyetle ama zülfü yare dokunmamak şartıyla  söyledikleri anlaşılabilir,anlaşılabilir ama ölümden bahsetmek ömrü kısaltmayacağı gibi ölümü unutmak da ömrü uzatmaz  ki, dünyadan bahsetmek ile dünyanın çoğalmayacağı gibi dünyadan bahsetmemek de dünyayı  azaltmaz ki.
   Ezelde  kişiye taksim edilen rızıktan başkası gelmez ve kişiye biçilen ömürden başka azı ve çoğu müyesser olmaz.
   Ölümü unutarak veya dünyayı överek zengin ve güçlü olunmaz.
   ilk günden bugüne  kadar hak ve batıl mücadelesinde Müslümanlar çok zengin oldukları ve orduları kalabalık olduğu için zafer kazanmamışlardır, Allah'ın yardımı, Kur'an'a sımsıkı sarıldıkları komutanın emrini dinledikleri bir ve beraber oldukları  ve şehadet makamını hedefledikleri için  muzaffer olmuşlardır.
   Kısmen de olsa komutana muhalefet edildiği ve kendilerini beğendikleri zaman Allah'ın  yardımını ve zaferini gözardı ettikleri zaman mağlubiyeti yaşamışlardır.
   Allah'ım dünyanın neresinde olursa olsun bütün müminleri muzaffer eyle tefrikadan mağlubiyetten dağınıklıktan onları koru.Âmin.

Ahmet ÖZKAN

7 Şubat 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.