BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اشرف المخلوقات وثمرة شجرة الكون
   İnsan mahlukatın yaratılmışların en üstünü ve kainat ağacının meyvesidir.
   İnsanın İslam'da üç üstünlüğü vardır, insanî, imanî ve islamî.
   Alemin fihristi olan insan bir çok yönüyle yaratılmışların üstünde kendisine bazı imtiyazlar verilmiştir ki bunların başında akıl gelir, bu insan mü'min olunca şerefi izzeti  ve Yüce Allah'ın indindeki kıymeti artar, aynı insan imanın gereği olan salih amelleri yaptıkça ve bu konuda derinleştikçe gerek kemmiyet gerek keyfiyet olarak islami üstünlüğü, ameli üstünlüğü elde eder , hem dünyada hem ahirette layık olduğu yerlere gelir, yaptıklarının karşılığını alır çünkü Yüce Allah amelini düzgün yapanın ecrini ve karşılığını zayi etmez,bu hususta Yüce Allah Kur'an'ı Kerim'de bir ayette şöyle buyurmaktadır : "İman edip de iyi işler yapanlar bilmelidirler ki, biz güzel iş yapanların ecrin'i asla zayi etmeyiz" Kehf suresi 30 Âyet.
   İnsan sadece bu heykel'den bu cesetten ibaret değildir, bu heykel'e anlam veren ruhtan ve insanlıktan ibarettir.   
   Başka bir ifadeyle insan ilim ve takva ile insandır,  yine insan iki et parçasından ibarettir kalp ve dil, insan geçmişi değerlendirir , mevcut halini daha güzel bir hale getirmeye çalışır, geleceğe hazırlık yapar.
   İnsan sentez yapar analizi yapar kendisi çevresi milleti ümmeti için faydalı işler yapmak için gayret eder şte bu güzelliklere iman giydirildiği zaman ve İslam'la taçlandığı  amel ile süslendiği zaman bu insan Kamil insan olma yolunda adım atmış olur.
   Bir ümmetin geleceği ve üstünlüğü nüfus çoğunluğu ile değil,akıl ve Fazilet üstünlüğü iledir, zamanı değerlendiren bireyler iledir.
   Kainatın zübdesi alemin fihristi yaratılmışların en üstünü ulan bu insan asla başıboş bırakılmamıştır.
"İnsan başıboş bırakıldığını mı zannediyor" Kiyâme suresi 36 Âyet.
   Yüce Allah bize verdiği nimetleri,aklı imanı ve güzellikleri bizden çekip almasın. Bizlere lütfettiği bu güzellikleri ve özellikleri  rızasına ulaşma vesilesi kalsın.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

25 Ocak 2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.