BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


كرراحاديث الصالحين وسمهم
فبذكرهم تتنزل الرحمات
واحضر مجالسهم تنل بركاتهم 
وقبورهم اذا ما ماتوا

   Yüce Allah'ın hakkını ve kulların hakkını yerine getirip edâ eden salihlerin sohbetlerini yap, onlardan bahset isimlerini an, salihlerin adı anılınca Yüce Allah'ın rahmetleri iner de iner.
   elinden geldiği kadar onların sohbet meclislerinde bulun  vefat ettikten sonra da kabirlerini ziyaret et,bereketlerine nâil olursun.
   Hz. Musa Peygamberimize ona ve bütün peygamberlere salat ve selam olsun bir defasında yüce Allah'tan yedi şeyi birden istedi ;
"Musa bir defasında "Rabbim"! dedi, gönlüme ferahlık ver, işimi bana kolaylaştır, dilimde düğümü çöz ki sözümü iyi anlasınlar, yakınlarımdan birini bana yardımcı ver, kardeşim Harun'u, onunla gücümü pekiştir, onu da görevime ortak et ta ki seni bol bol tesbih edelim, ve seni çok analım".Tâ-hâ 25-34 Âyetler.
   Hz. Musa bütün bunları yüce Allah'tan niçin istedi Yüce Allah'ı bol bol tesbih etmek ve onu bol bol zikretmek için.
   Bütün bunları firavuna karşı güç kazanayım diye istemedi,bütün bunları seni bol bol tesbih etmek ve zikretmek için ver diye talepte bulundu.
   Yüce Allah'ı hakkıyla ve bol bol tesbih edib zikretmek için,hak yolda bize yardımcı olacak ve bizi istikamete yöneltecek sohbetler lazımdır.
   Hz.Musa efendimizin bir defada talep ettiği bu yedi şeyi yüce allah kabul edip şöyle  buyurdu : "Ey Musâ! dileğin kabul edildi" Tâ- hâ suresi 36 .Âyet.
   İşte salihlerle beraber olmanın güzelliklerinden birisi de kişiye yüce Allah'ı hatırlatır, vefat etmişlerse  bile,veya bizden fiziken uzak bile olsalar eğer aramızdaki  sevgi samimi olup kökleşirse uzaklığın ayrılığını telafi eder.
   Allah'ım bizlere nasihat eden nasihatları dinlenen ve tesir eden salih kullarının sohbetlerini nasîb eyle.Âmîn.

BEREKET

الجند الخفى والفيض الالهى

   Gizli güç, görünmez 
kuvvet,ilahî feyizdir bereket.
   Yüce Allah, bir ordusu olan bereketi istediği kimseye, istediği yere gönderir ,
   Bereket yüce Allah'ın en büyük nimeti,rızık olarak verilen şeylerin en büyüğüdür.
   Bereket bir yere,bir şeye girerse orayı gülistana çevirir, artırır, çoğaltır.
   Bereket mala karışırsa mal artar,ve bu artan mal sahipleri için hayırlı olur, verimli olur, onların bedenlerinde kuvvet,kalblerinde nur, dillerinde zikir, yüzlerinde sürur olur.
   Bereket çocuklara sirayet ederse o çocuklar salih olur,kendilerine de, anne ve babalarına da ölmüşlerine de hayatta olanlara, çevrelerine, hatta hayvanlara ve eşyaya faydalı olurlar, zarar vermezler.
   Salih evlat hakkın ve halkın hukukuna riayet edendir, anne babasına dua edendir, Salih amel işleyendir.
    O'na salat ve selam olsun Resulullah Efendimiz her çocuğu övmemiştir, kişinin amel defterini kapatmayacak ve "ona duâ eden salih evladı" Müslim Hadis no : 1631 övmüştür.
   Bereket vücutla buluştuğu zaman o beden güçlü,kuvvetli âbid hizmet eden huzur dolu bir beden olur.
   Bereket bir kalbe girdiği zaman o kalp geniş olur, mesut olur huzurla dopdolu olur ve o kalpte herkese yer bulunur, o kalp düşünür muhakeme yapar doğru karar verir ve Yüce Allah'ın izniyle şaşırmaz o kalpteki güzellik sahibinin çehresine yansıma yapar, çünkü bereket onu bir cennet bahçesine çevirmiştir.
    Bereket ömre,zamana ve vakte karıştığı zaman o vakit o ömür çok hayırlı olur verimli olur sahibi, başkasının yüz yılda yapamadığını  elli yılda  yapar, daha iyisini ve daha fazlasını yapar ve o Kişi öldükten sonra da o bereket ile yapılan ameller gitgide fazlalaşır yayılır ve amel defterini doldurur, böyle ma'mur olan bir ömür sahibi ikinci ve belki üçüncü ömrü yaşar.
   Bereket ilahî hayrın bir şeyde,bir nesnede görünmesi ve  karar kılması,sabit olmasıdır, mübarek olan şey,ilahi hayırların bulunduğu yer ve karıştığı şeydir.
   O'na salat ve selam olsun Rasulullah Efendimiz bir müddet amcası Ebu talib'in evinde kalmıştır, Ebu talib'in aile efradı tek başlarına veya toplu yemek yediklerinde doymuyorlardı, ama sofrada Allah rasulü varsa orada bulunmanın bereketi ile sofradakilerin hepsi doyuyorlardı.
   Bereketin kaynağı tecelli ettireni,göndereni çoğaltanı Yüce Allah olunca bereket ondan istenir, onun için en mücmel ve kapsamlı dualardan biri şudur : Allah'ım nerede olursam olayım bana bereketini ihsan eyle,"Rabbim! beni bereketli bir yere indir; en  uygun şekilde indirip yerleştiren sen'sin de" Mü'minuûn suresi 29 Âyet
   Allah'ım hayatımızın her alanında ve aşamasında, evimizde kalbimizde,
zürriyetimizde, malımızda bereketini bizlere ihsan eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

15 Ocak 2021 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.