BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

يا قوم قلبي عند زهرائي
يعرفه السامع والراي
لا تدعني الا بيا عبدها
فانه اشرف اسمائي

   Ey  insanlar benim kalbim Zehra'nın yanındadır, bunu duyan da bilir gören de bilir, duymayan duysun bilmeyen bilsin görmeyen görsün.
   Zehra bana her zaman  ey kulum(hizmetçim) diye hitap ediyor, bu benim en şerefli ismimdir.
   Bu beyitleri söyleyen şairin ve kâilin zehra'sı kim, biz onu bilmiyoruz zehra onun olsun, ne demek istediğini  kendisi daha iyi bilir  zira herkesin niyetini,yaptığını yapacağını Yüce Allah en iyi bilendir.
   Bir başkasını dinleyelim
bakalım ne diyor :
حسب نفسي عزا بانني عبد
   Yüce Allah'ın kulu olmam bana İzzet olarak şeref olarak yeter.
   Üçüncü biri de şöyle diyor :
ومما زادني شرفا وتيها
وكدت باخمصي اطا الثريا
دخولي تحت قولك يا عبادي
   Beni coşturan bana şeref ve İzzet veren,bir şey var,hattâ ayaklarımla Süreyya yıldızı'nın  tepesine basasım geliyor,
nedir biliyor musunuz?
Hani yüce Allah" Ey kullarım" buyurduğu zaman ben de onların içine giriyorum,ben de kulum  ya, işte bu.
   Umumi manada herkes Yüce Allah'ın kuludur, inananı da İnanmayanı da bunda şüphe yoktur,peki özel anlamda bu kulluğu elinin tersiyle itip başka şeylerin veya kimselerin bir anlamda kulu olmayı tercih edenler var mı?
Bunun cevabını O'na salat ve selâm olsun Rasulullah efendimizden dinleyelim :
"Dinar'ın Kulu,dirhemin kulu,(Paranın ve menfaatın kulu),elbisenin kulu tökezlesin düşsün ve kalkmasın, ayağına diken batarsa çıkarmasın" Sahih-i Buhari Hadis no: 
2887.
   İnsanların en şakî'si hevasını şöhretini, şehvetini menfaatlarını ilah edinendir, böyle birisi bütün gayretini şehveti ve hevası için harcar, onlar için yaşar kalbi onlar için atar, o'nun için Allah'a kulluk, çok geri plandadır,böyleleri ahireti satıp dünyayı almışlardır, aldıkları dünya ergeç onlara darbe üstüne darbe indirip acı üstüne acı tattıracaktır.
   İnsanların en mesud'u ve bahtiyar'ı ise Allah için yaşayan  ve Allah'ın rızasına talip olandır.
   İnanıyorum dediği halde paranın pulun dinar'ın dirhemin elbisenin makamın mevkiinin menfaatın şöhretin şehvetin insanların kulu olmaya razı olan, kalbini ve kalıbını bunların hizmetine sunanlara yazıklar olsun.
   Hatasıyla kusur ve küsüru ile elinden geldiği kadar göğsünü gere gere Şeref ve izzet'le ben Allah'ın kuluyum diyen,bununla iftihar eden ve bunun altını elinden geldiği kadar doldurmaya çalışan fedakar cefakar kullara da Yüce Allah iki dünya saadeti ihsan eylesin,.Âmîn
   Not: Mutlak kulluk Allah'tan başkasına olmaz ve yakışmaz ama lokal manada hizmetçi olmak manasında bir kulluk birisine yapılacaksa şairin dediği gibi olur:
Ben senin kulunun kölesinin kuluyum.

Ahmet ÖZKAN

14 Ocak 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.