BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


علق فؤادك بالحبيب موحدا
واصرف عيونك معرضا عن غيره

   Tevhid inancına sahip olarak kalbini gönlünü sevgiliye(Yüce Allah'a) bağla,mâsivâ'dan (Yüce Allah'dan başka herşeyden) yüz çevir ( yalnız el kâr'da, gönül yâr'da olabilir).
   Her kim bu durumda olursa Yüce Allah onun bütün ihtiyaçlarını rızkını ummadığı yerden karşılar.
   Kimin derdi ve meşgalesi ahiret olursa Yüce Allah onun işini derleyip toparlar gönlü zengin olur zenginlik onun kalbine yerleşir dünya  eteğini sürterek ona gelir karşısında el üfeler.
   Burada Abdulkadir Geylani (k.s) nin bir sözünü nakletmekte fayda vardır, şöyle diyor: bizimle sizin aranızdaki fark şudur; Siz dünyanın arkasından koşuyorsunuz yetişemiyorsunuz, dünya
arkamızdan koşuyor bize  yetişemiyor.
   Yüce Allah bir ayeti kerimede şöyle buyuruyor : " her şeyin hazineleri sadece bizim katımızdadır" Hicr suresi 21 Âyet. Durum bu olunca Allah'a yönelmek sebeplere sarılmak ve ondan istemek gerekiyor.
   Sadece bir kapıda beklemek bütün kapıları dolaşmaktan elbette daha iyidir, O bir kapı açılırsa bütün kapılar açılır, kapalı olursa hiçbir kapı yüz güldürmez Eğer yüce Allah'a itaat ederse bir kul yüce Allah her şeyi ona müheyya ve musahhar kılar, dünyayı vesile kılıp yaratana kavuşmaya ve ulaşmaya çalışmak en iyisidir zira " En sonunda yalnız Rabbine varılacaktır" Necm suresi 42 Âyet. Dönüş gidiş varış allah'adır o zaman madem O'na gidiyoruz  kalbi, niyeti, gayreti onun rızasına hasredebilmeliyiz, bu zordur,zor bir süreçtir ama kıymetli şeyler zorlukların içinde gizli olduğunu da bilmeliyiz.
   Günahların ikliminden tâat ve ibadetin iklimine, gafletin ikliminden uyanmanın ve uyanık olmanın zikrin iklimine yüzeysel ve ezbere yaşamanın ikliminden biraz daha samimi derin ve neyin ne olduğunu anlayarak yaşamanın iklimine ulaşabilmek için bir ömür verilse değer.
   Bu kısa yazımızı bir şairin şiiri ile bitirelim : 
Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse
Her kapıda ağlayıp O kapıda gülümse.
   Yüce Allah bizleri ve bütün müminleri kapısından rahmetinden bir an bile ayırmasın, son nefesimizi verirken gülümsemeyi müjdelenmeyi Esma ül hüsnâ'nın ve ismi A'zam'ın hürmetine yüce Allah'tan diliyor ve dileniyoruz. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

13 Ocak 2021 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.