BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

اجعل بربك كل عزك يستقر ويثبت
فإذا اعتززت بمن يموت فإن عزك ميت
   (Ey mü'min) bütün izzetin ve şerefin, yüce Allah'ın kulu olduğun ve O'na inandığın icin olsun, öğle olursa İzzet ve şerefin  daha da sağlam daha da köklü olur.
   Eğer İzzet ve şerefini ölen ve ölecek birisine bağlarsan,o zaman o kişi ölünce senin izzetin de  ölü ve temelsiz demektir .
   Hazreti Ali efendimize atfedilen bir sözde Hz Ali şöyle buyurmuştur :  Malsız ve mülksüz zengin olmak isteyen,  akrabası ve aşîreti olmasa bile çok(kalabalık akrabaları ve dostları varmış gibi yalnızlık hissetmeyecek)
olmayı isteyen ,Allah'a isyan etmenin zilletinden yine yüce Allah'a taat ve ibadet yapma izzetine ve şerefine intikal etsin zira Yüce Allah'ın izzetiyle ve Aziz oluşuyla İzzet ve seref bulan bir insanı hiç kimse aşağığlayamaz, zelil  ve hakîr kılamaz.
   Adamın biri bir gün Harun Reşid'e  nasihat eder,buna kızan halife adama eziyet versin diye  onu sert mizaçlı  bir katırla bir yere hapseder,  katır ona bir zarar vermeyince bu sefer bir yere habsettirip kapıyı kapatıp çamurla sıvayın  diye emreder bir de bakarlar ki adam  bahçede dolaşır,Haruna getirirler, Halife : Seni  kim çıkardı diye sorar ,adam : Beni içeri alan cıkardı diye cevap verir,Harun : Kim seni içeri aldı  adam  : Beni dışarı çıkaran diye cevap verdi,Harun Reşid seyisine emretti  ve dedi ki: Bu adamı bir katıra arkana bindir ve  sokaklarda yüksek sesle şöyle bağır: Allah'ın Aziz  ve şerefli kıldığı kimseyi Harun Reşid  zelil kılamadı ve bu adama gücü yetmedi, 
   Bir zamanlar Mısır'da Tolun oğullarından Ahmet isimli bir hakime  nasihat edip Allah'tan kork dediği için bir alimi aç bırakılmış bir arslan ile beraber parçalasın diye hapsettiler, bu alim zindanda  namazda ve secdede iken  aslanın onu rahatsız etmemek için   ağzını kapattığını ve onu seyrettiğini görüyorlar, çıkarıp  hâkime getiriyorlar,hâkim soruyor :  Sen ne düşünüyordun ne yaptın da bu arslan bile sana itaat etti ? Âlim dedi ki  : O anda yüce Allah'ın şu ayetini düşünüyordum :" Sen Rabbinin hükmünü sabırla bekle,şübhesiz sen bizim gözetim ve korumamız altındasın" Tur suresi 48 Âyet.
   Kur'an ve sünneti takip ederek, Allah rızası gözetilerek yapılan bir işin sonu izzet'le şerefle sonuçlanır ve sahibi yüce Allah'ın korumasında olur.
   Dünden bugüne ve kıyamete kadar bu böyle devam edecektir.
  Unutmayalım ki "DİN NASİHATTIR" Ebu Dâvûd Hadis no : 4944
   Allah'ım yerinde nasihat eden ve yerinde nasihat dinleyen kullarından eyle.Âmîn

Ahmet ÖZKAN

11 Ocak 2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.