BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


وحق الله ان الظلم لوم
وان الظلم مرتعه وخيم
تنام ولم تنم عنك المنايا
تقدم للمنية يا نؤم
الى الديان يوم الدين نمضي
وعند الله تجتمع الخصوم

   Allah'a yemin ederim ki zülum çok kötü bir şeydir ve kınanması gerekir, zulmün ve zalimlerin beslendiği kaynak da vahim ve tehlikeli bir kaynaktır.
   Ey zalimler siz zulüm yaptıktan sonra uyumaya çalışıyorsunuz ama ölüm ve  Azrail aleyhisselam uyumuyor bilesiniz, zamanı geldiğinde size denecek ki ey horul horul yatan zalimler -yatabiliyorlarsa tabii- kalkın ölüme hazırlanın.
   Hepimiz zalimi de mazlum'u da ve  herkes yüce Allah'a doğru gidiyoruz(ölüm Berzah,ba's, neşir, haşir,hesap) ve davalı da davacı da orada anlaşmazlıkları ve uyuşmazlıkları çözülecektir, davaları karara bağlanacaktır.
   Kullara yapılan zulüm en çetin bir zulümdür,bunu yapanlar ancak mazlumlarla,hak sahipleriyle sulh yaparak
Kurtulurlar.
Bu konuda Hz Âişe' den gelen bir rivayet şöyledir : 'Allah'ın yanında meclisler, divanlar sahneler üçtür ; 
  BİRİNCİSİ :   Allah ona pek değer vermez aldırış etmez, bu kul'un Allah'la olan münasebetlerindeki kusurlarından dolayı kendi nefsine zulmetmesidir, şurada oruç tutmamış burada namaz kılmamış Allah isterse affeder.
   İKİNCİSİ : Allah ondan hiçbir şey terk etmez, Bu da kulların birbirine karşı yaptıkları zulüm ve haksızlıklardır,, bu sahnede ve mecliste kesin kes kısas olacak ve herkese hakkı tastamam verilecektir. 
   ÜÇÜNCÜSÜ  Allahın asla affetmediği meclistir ki  bu da şirktir,  bu konuda Yüce Allah şöyle buyurur : " Kim Allah'a şirk koşarsa Allah ona cenneti haram kılmıştır" Mâide suresi 72 Âyet. Heysemi Mecma'uz zevâid 10/351,Hakim Müstedrek
8717.
   "Şirk büyük bir zulümdür" Lokman suresi 13 Âyet.Dolayısıyla  şirkin affı mümkün değildir,
   Kullara karşı yapılan zulüm ve  haksızlığın da affı,ancak mazlumun dünyada zalimi affetmesi musamahası ve barışması ile mümkündür.
  Ona salat ve selam olsun Rasulullah efendimiz bu konuda bir hadis-i şerifte şöyle buyurur :  " Kim kardeşine vermesi gereken bir hakkı bir şeref, ırz davası veya mal varsa dünyada onunla bunu halletsin,helallaşsın, bunu çözsün barışsın yarın kıyamet gününde dinar'ın ve  dirhem'in olmadığı bir güne bırakmasın, o gün zulmedenin sevabından mazluma verilir yetmezse mazlumun günahından zalim'in günahına ilave edilir " Sahih-i İbni Hibbân Hadis no: 7361.
   Allah'ım özellikle günümüzde öne çıkan ve önemli olan  zulüm ve kul hakları konusunda bizleri zulmetmekten de mazlum olmaktan da hıfzeyle, şirkin her çeşidinden de mahfuz eyle sana karşı yaptığımız ve yapacağımız ibadetleri en güzel şekilde kabul eyle ya Rabbi.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

9 Ocak 2021 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.