BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


نحن خليفة الاموات

   Hz.Ali efendimiz'in oğlu Hz.Hasan'a yazdığı vasiyette şu cümle öne çıkmaktadır," Biz ölülerin halifesiyiz"  Yani bizi halife yapanlar,halife  seçenler bizi bu makama getirenler vefat edip gittiler,biz de ölüp gideceğiz.
   Bugün Hz. Ebubekir efendimizin vefat etmeden önce Hz. Ömer'e olan vasiyetini paylaşmak istedim.
   Ey ömer kabul edersen benim sana bir vasiyetim  var, 
  Allahın gündüz yapılması gereken hakları var, geceye geciktirilirse olmaz, gece yapılması gereken hakları var gündüze geciktirilirse olmaz.
   Allah, farz kılınmadan nafileyi kabul etmez,    
  Dünyada hakkı yaşamak ağır ve zor olsa bile  dünyada hakka tâbî olanların ahirette amellerin tartıldığı terazide sevapları ağır olur,hak teraziye hak şeyler konunca, o terazideki sevapların ağır gelmesi, o terazinin şanındandır.
   Batılı yaşamak ve takip etmek nefse hoş gelse bile dünyada batılı takip edenlerin ahirette amellerin tartıldığı terazideki  sevapları hafif(günahları ağır) gelir,Bir teraziye  batıl şey konmuşsa, o terazideki
  sevapların hafif gelmesi de  o terazinin şanındandır.
(Doğru ve doğruluğun terazide sevapları ağır olur,haksız ve batılın terazide sevapları hafif, günahları ağır olur.)
   Ey ömer baksana! Yüce Allah Umud vadeden ayeti korku veren ayetle beraber  indirdi, korku veren ayeti de umud veren ayetle beraber indirdi.
   Bunun hikmeti de, kul hem korksun hem de umutvâr olsun,(havf ve recâ arasında) kendi eliyle  kendini tehlikeye(ateşe) atmasın ve boş kuruntulara kendini kaptırıp(nasıl olsa kurtuluruz deyip)doğru'dan ve hak'tan başkasına umud bağlamasın.
   Ey ömer Eğer benim vasiyetimi kabul edersen nasıl olsa gelecek ama, ölüm senin için en sevimli gelecek olur, fakat benim vasiyetimi zâyi edip kabul etmezsen gelmeye gelecek ama, en buğz ettiğin gelecek o zaman yine  ölüm olur.
   Hazreti Aişe validemiz buyuruyor ki benim babam vasiyetini besmele ile başlayarak şöyle demişti : Bu Ebu Kuhafe'nin oğlu Ebu bekir'in dünyadan göçerken  ve ölmeden önceki  vasiyetidir.
   Kafirin iman etmek istediği, facirin ve fasıkın günahlarına son verdiği, yalan söyleyenlerin yalanı bırakıp doğru söylemek için çırpındıkları bir anda yazılan bir vasiyetidir bu.
   Ben  müslümanlara halife olarak Ömer'i önerdim eğer adil olursa bu benim onun hakkında Hüsnü zannımdır,  umudumdur, eğer zülmederse ve vasiyetimi değiştirirse  ben gaybı bilmiyorum.
Yüce Allah bana sorarsa niye Ömer'i  önerdin?  Allah'ım ondan daha iyisini bulamadım diyeceğim.
وسيعلم الذين ظلموا اي منقلب ينقلبون
"Haksızlık edenler neye nasıl dönüşeceklerini yakında görecekler" Şuarâ suresi 227 Âyet.
   Allah'ım adaletten hak ve hukuktan doğruluktan ayrılmayan başta Hazreti Ebubekir ve Hazreti Ömer olmak üzere Resulullah efendimizin sahabeleri ile bizleri beraber haşreyle cennetinde beraber eyle.
İhmal etmeyip vasiyetini yazıp başucunda bulunduran uyanık ve hazırlıklı müminlerden eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

8 Ocak 2021 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.