BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


يك سپت پر نان ترا بر فوق سر
تو همى خواهىى لب نان در بدر

   Başının üstünde ekmek dolu bir sepet olduğu halde sen hala  ne diye kapı kapı dolaşıyor bir dilim ekmek istiyorsun.?
   Meşhur şairlerimizden biri de bu konuyu söyle dile getirir :
Kapı kapı bu yolun son kapısı ölümse,
Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse.
   Gerek Farsça gerek Türkçe şiirdeki manayı elbette şairler daha iyi bilir, Çünkü şiirin manası şairin derununda derinliğindedir, ama Allah'ın kapısından başka hiçbir kapı tat ve huzur vermiyor yüz güldürmüyor,bunu bilmek gerekiyor.
   Yüce Allah'ın kapısında ağlayan gözyaşı döken ve sebat gösterenler kesinlikle kazanacaklardır bu kapı onları cennetin kapısına ve içine götüreceği gibi dünyada da onları aziz ve şerefli kılacaktır,ama bu kapıdan ayrılan kimse ve kimseler toplumlar ve ülkeler dünyada da sıkıntı çekmiş ahiretteki sıkıntıları ise yüce Allah'a kalmıştır.
در سر خود پيچ هل خير سرى
رو در دل زن چرا بر هر درى
  Ey sersem iyi bak ekmek sepeti başında niye kapı kapı dolaşıyorsun yürü Gönül kapısını çal.
تا به زانوئ ميان اب جو
غافل از خود زين و أن تو اب جو
Bir dereye girmişsin su dizine kadar çıkmış sen ise gaflet içinde kendinden haberin yok şundan bundan su isteyip duruyorsun.
كالعيس في البيداء يقتلها الظما
والماء فوق ظهورها محمول
Müslümanların   hali bugün neye benziyor çölde bir ceylan düşünün ki susuzluktan ölmek üzeresırtında ne var? sırtında tulumlarda bidonlarda berrak ve güzel sular var ama ondan ya habersiz, ya da haberi olduğu halde içmiyor içemiyor.
   Bu kısa yazımızı bir hadisi şerif ile bitirelim :
اقامة حد بارض خير لاهلها من مطري اربعين صباحا
Allah'ın emirlerinden bir emri bir haddi bir kanunu ikame etmek ve uygulamak orada yaşayan insanlar için gökyüzünün  kırk sabah yağmur yağdırmasından daha hayırlıdır( daha bereketlidir). Taberâni ,Câmiussağîr Hadis no : 966 sahife 470.
   Yağmura muhtaç olduğumuz bu günlerde bu ve benzeri mübarek hadisleri  anlamak daha da önem kazanıyor.
   Yüce Allah bizleri ve bütün müminleri  dergahı'nın kapısından ayırmasın,tekrar kur'an-ı kerim'le Resulullah efendimizin parlak sünneti ile buluşturup  kavuştursun.
   Bu iki ana kaynağa kavuşan dünya ve ahiret saadetini başka yerde aramayan kullarından eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

7 Ocak 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.