BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اذا لم يعينك الله فيما ترومه
فليس لمخلوق اليك سبيل
وان هو لم ينصرك لم تلق ناصرا
وان عز انصار وجل قبيل
وان هو لم يرشدك في كل مسلك
ضللت ولو ان السماء دليل

   Eğer Yüce Allah yapmak istediğin herhangi bir iş
için sana yardımcı olmazsa, hiçbir kimse sana destek olmak için yol bulamaz imkan bulamaz.
   Eğer Yüce Allah seni herhangi bir konuda ve dâvâda muzaffer etmezse,  akrabaların ve yardımcıların çok olsa da yardımcı bulamazsın.
   Eğer Yüce Allah herhangi bir  konuda sana yol göstermez seni irşâd etmezse ,rehberin ve kılavuzun,  ecrâmı , ay ve yıldızlarıyla gökyüzü bile  olsa yine de yolunu şaşırırsın.
   Birisine sormuşlar :  Filan kişi bulunduğu durumdan biraz geriye gitti, eski hataları ve günahları nüksetti,tekrar yoldan çıktı bunun sebebi nedir?
Demiş ki : Bunun iki sebebi vardır :
 BİRİNCİSİ :  yüce Allah'tan Allah'ım benim ayaklarımı kaydırma sabit kıl, sağlam eyle diye sebatı istememiştir ve bunun için dua etmemiştir,
İKİNCİSİ :  Bulduğu, ulaştığı istikamet nimeti için yüce Allah'a gereği gibi Şükretmemiştir.
   Bu gerçeklerden anlaşılan şudur :  Bir mü'min istikameti bulmuşsa ve  doğru yolda yürüyorsa, bunu  kendinden bilmemelidir, Allah'tan bilmelidir, yoldan çıkana kem gözle,yan gözle bakmamalıdır, Allah'ın rahmeti ve kuşatması olmazsa ben de böyle olabilirim hatta bundan da beter olabilirim diye düşünmelidir.
   Bir hak aşığının  şu sözü bu konuda ne kadar manidârdır!  "Dağları aşar giderdim rahmetin olmasaydı."
   Hayat fitnelerle dopdoludur sebat ve istikamet zordur onun için ahiret yolcusu olan mü'min yüce Allah'tan daima sebatı ve istikameti talep etmelidir sebat ve istikamet vaaz dinlemek ile sadece elde edilmez, dinleneni uygulamakla Yüce Allah tarafından ikram edilir şu ayeti kerime buna delildir;
ولو انهم فعلوا ما يوعظون به لكان خيرا لهم واشد تثبيتا
"Eğer kendilerine verilen öğütleri yerine getirselerdi bu onlar için hem daha hayırlı hem de (imanları için) daha sağlamlaştırıcı olurdu." Nisâ suresi 66.Âyet.
   Müminler her gün onlarca defa istikameti yüce Allah'tan  istiyorlar ne diyorlar?
اهدنا الصراط المستقيم
Allah'ım bizleri istikamete, doğru yola hidayet eyle( ilet) Fâtiha suresi 6. Âyet.
   müminlerin ve Müslümanların yüce Allah'tan isteyecekleri en hayırlı ve isabetli şey istikamettir.
   Yüce Allah bütün müminlere istikameti lütfeylesin ve bu istikameti hiçbir müminden çekip almasın.   Herşeyin en güzelini  yapma ve bunu ömrümüzün sonuna kadar sürdürme konusunda yardımcımız olsun.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

5 Ocak 2021 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.