BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


لا مسك ولا اناب 
اطيب  من مسك من اناب

   Hiçbir Itır ve misk, tövbe edenin, Allaha rucû edenin, günahlardan vazgeçenin kokusu ve miski kadar güzel olamaz.
   Tövbenin şerefine, makamının inceliğine ve önemine delalet etmesi bakımından kur'an-ı  Kerim'de  mushaf tertibinde  9. Sure olan bir surenin Tevbe süresi olarak isimlendirimesi  kâfidir.
   İki cihanda Felâh bulmak isteyen, kurtuluşu arzu eden bir kimse mutlaka tövbe etmelidir.
" Ey müminler hepiniz birden tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz"Nur suresi 31. Âyet.
   Mümin,dostunu sevindiren  kişidir," Allah müminlerin velisidir dostudur" Bakara suresi 257 Âyet. 
   ona salat ve selam olsun Rasulullah Efendimiz bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyorlar :  "Yüce Allah, hiç çocuğu olmayanın bir kişinin çocuğu olunca, suyu  kaybeden bir kişinin suyu bulunca,devesini,suyunu ekmeğini kaybeden bir kişinin kaybettiklerini bulunca ki sevinçlerinden daha fazla kulunun tövbesine sevinir" Sahîh el Câmi'  Hadis no : 4633.
Üçüncü şık ile ilgili 
Hadis -i şerif Buhari Hadis no : 6308  .
ابن ادم اطع ربك تسمى عاقلا
ولا تعصه فتسمي جاهلا
   Ey Ademoğlu Rabbine itaat et,edersen akıllı olursun,akıllı sayılırsın ,Rabbine isyan etme, edersen cahil olursun cahil sayılırsın. Riyazussalihin 1/ 86
   Enes Bin Malik' ten gelen bir rivayette Rasulullah  Efendimiz  şöyle buyurmuştur :  Hiç bir ses günaha batmış bir müminin tövbe etmek için yalvarıp yakarma esnasında çıkardığı ses kadar Allah'a sevimli değildir .Nevadir el usûl Hâkim-i Tirmizi sah: 211
Böyle birisine  "Lahfân " denir, peki lahfan kimdir? Lahfân öyle bir kimsedir  ki , bir günah işlediği zaman günahını hatırlar, kalbi Allah korkusu ile dolup taşar ve Allah'ım Allah'ım diye yalvarıp yakaran kimsedir.
   Sonuç olarak tövbe bir muvaffakiyettir, Yüce Allah'ın ilham vermediği muvaffak etmediği kimse kolay kolay tövbe edemez.
   Mümin, iki cihanda kurtuluşa ermek için, münasip olan anlamıyla yüce Allah'ı sevindirmek için, misk kokusundan daha güzel bir kokuya sahip olmak için sık sık tövbe etmelidir.
   Allah'ım bizleri ve bütün müminleri iş işten geçmeden ilhamınla muvaffakiyetinle  tövbe eden ve tövbesi kabul olan kullarından eyle.Âmîn

Ahmet ÖZKAN 

4 Ocak 2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.