BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


الحر من راعى وداد لحظة

   Hür insan bir bakışın hakkını veren,buna riayet edendir.kendisine yapılan iyiliği unutmayandır.
   Yüce Allah'a sonsuz hamdü Senâ olsun ki yaklaşık bir yıldan beri gerek gruplara gerek fertlere bin'e yakın kardeşime yazdıklarımı  WhatsApp ile iletiyorum.
   Yaşadığımız ortamı ve olup bitenleri, hastalıkları ve musîbetleri dikkate alarak genelde yazdığım yazıları uygun bir duâ ile bitirmeye çalışıyorum.
   Dönüş yapıp "Âmîn" diyen oldu, selam veren oldu, "Allah razı olsun" diyen oldu, " Sağolun" diyen oldu,memnuniyetini 
belirten oldu,okul arkadaşlarımdan bir iki kişi :  Gönderdiğini okuyup hazmetmemiz için daha seyrek yaz diyen oldu,bir başka arkadaşım :  Mesela filan konuda sana katılmıyorum demiştir, hepsine saygım var.
   Elbette okunan yazıya herhangi bir cevap vermek mecburiyeti yoktur, bununla beraber yazışma uzamasın diye bu kardeşlerime zaman içinde cevap vermedim.
   Yazarak bakma,okuma külfetine ve zahmetine katlanan kardeşlerimizi ikinci bir külfete ve zahmete sokmamak için sadece şifâhî cevap verdim.
   İçinde bulunduğumuz milâdî yılın son gününün sabahında şunu arzetmek istiyorum : Âmîn diyen duâ edenlerin ikincisidir, dolayısıyla  amin diyen kardeşlerimiz dua etmiş gibi oluyorlar,  yüce Allah onların âminlerini dualarını kabul eylesin.
   Selam veren, memnun
kalan,ilgi duyan,okuyan ve okuyamayan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun diyorum.
   İnsanı harekete geçiren şey, ya vahiydir (Kur'an ve sünnet)ya da heva'dır(vahyin zıttıdır nefsin kötü arzularıdır),harekete geçiren şey vahiy ise yüce Allah'tan karşılığını alır, heva ise havasını alır.
   Yüce Allah hiçbir müminin emeğini çabasını zayi etmesin,hiç bir mü' minin gayreti heba olmasın.
Motamot ve kelimesi kelimesine değil de, umumi mana itibariyle bir hadisi arz etmek istiyorum :
   Yüce Allah'ın huzurunda ü kişi sorgulanır, Yüce Allah birisine sorar : Benim için ne yaptın ? o kul cevap verir : senin için verdiğin maldan şöyle verdim böyle verdim Hayır yaptım tabii şahsa özel bir cevap yüce Allah ona der ki : Yalan söylüyorsun cömert, zengin desinler diye bunu yaptın sürün bunu yüzüstü cehenneme,ikinciye sorar sen ne yaptın benim için ? Allah'ım bana verdiğin ilmi insanlara şöyle aktardım böyle öğrettim der, onlara Kur'an'ı öğrettim, yine şahsa özel bir cevap, yalan söylüyorsun alim desinler diye bunu yaptın, benim için yapmadın sürün bunu yüzüstü cehenneme buyurur, üçüncü kisiye sorar sen ne yaptın benim için ? Allah'ım bana verdiğin ruhu senin yolunda verdim cihad ettim yine şahsa özel bir cevap  : Yüce Allah buyuruyor ki sen güçlü kuvvetli desinler diye bunu yaptın mal için bunu yaptın, benim için ruhunu vermedin sürün bunu yüzüstü cehenneme buyurur.Sahihi Müslim Hadis no : 1905
   Eğer durum böyleyse, ki böyledir o zaman Allah'tan başka kim neyi bekleyebilir ki ? Kişi malını veriyor, ilmini dağıtıyor, ruhunu veriyor ve niyet Allah için değilse bir şey elde  edemiyorsa, geriye ne kaldı geriye şu kaldı Kim ne yaparsa yapsın Allah rızası için kulları yüce Allah'a davet için yapmak zorundadır, aksi takdirde alacağı hiçbir şey yoktur.
   Allah'ım bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi müflis olmaktan muhafaza eyle yaptığını rızanı kazanmak için kulların maslahatı için yapanlardan eyle.Âmîn.
  
Ahmet ÖZKAN

31 Aralık 2020 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.