BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 
وما من كاتب الا سيبلى
ويبقى الدهر ما كتبت يداه
فلا تكتب بخطك غير شيء
تريد يوم القيامة ان تراه
 
   (Genellikle) her Kâtip(  yazar,  eliyle bilgisayarla telefonla internetle,gazete dergi kitap ve herhangi bir şekilde yazı yazan )öldükten sonra(bazıları hariç) bedeni toprak olacaktır, fakat yazdığı şeyler ( telefondan,internetten vesaire yerlerden silinse bile amel defterinde silinmeyecek,zaman
(Melekler,mekan  ve herşeyi yaratan yüce Allah)  herşeyi kaydedecek ve bu yazılanlar ve yapılanlar kalmaya devam edecek ve kıyamet günü sahibi ile yüzleşecektir).
   O zaman ey yazanlar, ey yazarlar katipler, kitap yazanlar, makale yazanlar dergi yazanlar mesaj yazanlar,proğram yapanlar  ve tüm yazarlar, kıyamet günü amel defterinizde görmek istediğinizden başka hiçbir şey yazmayınız, 
   Kur'an'ın, sünnetin Resulullah efendimizin, islam'ın Mukaddesatın aleyhinde yazı yazanlara ses ulaşabilse onlara şu denebilir :  Kendinize yazık etmeyin,Siz kıyamet
günü bu yükün altından kalkamazsınız bu dinin sahibi var Allah ile kimse baş edemez, kur'an-ı Kerim ve Resulullah efendimizin hadisleri bize bunu anlatıyor,tarih bunu bize bariz bir şekilde intikal ettiriyor.
   Hani o debdebe insanlar, hani o boyu boynu uzun varlıklı insanlar, neredeler, yok olup gittiler hani kur'an-ı Kerim'in sesini kısmak isteyenler, sesleri kesildi, nefesleri tükendi ve çok çetin  bir azap onları bekliyor ama şimdi de bir
çesit azabın içinde olduklarına inanabiliriz. 
   Zamanımızdaki yüce Allah'ın düşmanlarını, Kur'an'ın İslam'ın düşmanlarını,Rasulullah'ın ve sünnetin düşmanlarını
dolayısıyla şeytanın dostlarını aynı azap onları da beklemektedir.
   Demek ki bir insan sadece konuştuğundan ve yaptıklarından değil, yazdıklarından da sorumludur,bu hususta Yüce Rabbimiz Şöyle buyuruyor :
"O hiçbir şey söylemez ki yanında çok dikkatli bir gözetleyici olmasın" ( Kaf Suresi  18 ayet.
Kalem ( yazı) iki dilden biridir ve kalem de emanettir, kalemle yazan kişi, bu emanetten mutlaka sorulacaktır Yüce Allah önemine binaen kalemle kasem buyurmuştur "Nûn. Kaleme ve yazdıklarına yemin olsun ki" Kalem suresi 1 ayet.
Madem kalem bir emanettir ve onunla yazanlar sorumludurlar ,o halde  kalemin mürekkebi kurumadan, amel defteri dürülmeden güzel şeyler yazmak da fayda vardır.
  Peki, bir insan   güzel bir şey yazacaksa niye yazar?
 Şunun için:
  1- Güzel söz sadakadır,
  onun için yazar.
Adî b. Hatem rivayet etmiştir O'na salât ve selâm olsun. Rasulullah Efendimiz bir gün Cehennemden bahsetti mübarek yüzünü buruşturup çevirdi ve : Ateşten korunun buyurdu, sonra tekrar döndü ve yüzünü buruşturdu. Biz zannettik ki ateşe bakıyor. Sonra,  yarım hurma(sadaka vererek) ile bile olsa ateşten korunun, bunu da bulamayan güzel bir söz söylesin  buyurdu. Müslim hadis no : 1016
  2- Din nasihattir düsturundan hareketle nasihat niyetiyle yazar.
3- Çok kıymetli sermayesi olan zamanı değerlendirmek için yazar zira zaman, keskin bir kılıç gibidir;  sen onu kesmezsen o seni keser. ( İmam Şafî )
4-  Eğer kişi,  yalan yanlış veya ahirette sorumluluk getirecek şeyler yazdıysa o yazdığı şeyleri affettirmek için yazar, zira Rasulullah Efendimiz bir hadisi Şerifte : "Bir seyyie(kötülük) yaptıysan arkasında bir hasene(iyilik) yap ki bu onu yok etsin"  Tirmizi Hadis no : 1987. 
   Ayrıca her organın ayrı ayrı tövbesi mevzubahis ise -ki böyledir- o zaman  yazan parmaklar İslam'a göre yazılmaması gerekeni yazmışsa bunların  tövbesi güzel şeyler yazmak iledir.
Özetle diyebiliriz ki:
  Eğer  bir şeyler yazılacaksa,bu ve daha yazamadığımız başka güzel niyet ve sâiklerle yazılır çünkü "Kim zerre miktarı hayır yaptıysa onun (karşılığını) görür, kim de zerre miktarı kötülük yaptıysa onun(karşılığını) görür." Zilzal Suresi 7,8 ayetler.
   Bir mümin, bir şeyi yazdığında ondan sorumlu olacağı gibi, o anda hangi niyetle yazıyor ondan da sorulacağına göre, bir şey yazıp çizerken mutlaka niyetin şer-i Şerife yani Kur'an ve sünnete uygun düşmesine dikkat etmek lazımdır.
   Ey yüce Allah'ım yaptıklarımızı yazdıklarımızı okuduklarımızı niyetlerimizi rızana muvafık eyle ,bizleri ve bütün müminleri lütfunla kereminle mahfuz ve masûn eyle,gelecek yılımızı bu yılımızdan hayırlı bereketli semereli eyle.Âmîn.
 
Ahmet ÖZKAN
 
30 Aralık 2020 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.