banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


تؤمل انك يوما تتوب
وتشكو الذنوب وانت الذنوب
في كل يوم تبوء بذنب
وعيب يضاف لباقي العيوب
تؤمل انك تحيا طويلا
وشمسك مالت وحان الغروب
اتخفى السنين مع الاربعين
فكيف تخفي اشتعال المشيب

   Ey ahiret yolcusu olan mümin, Sen bu dünyada yaşarken bir gün tövbe ederim diye kendi kendine vaat ediyorsun, bir gün tövbe ederim diye umud ediyorsun, günahlardan da şikayet ediyorsun ama , çok günah  işleyen de sensin.
   Tövbe edip günahlara son vereceğine, her gün günahlarına yeni bir günah,kusurlarına yeni bir kusur ve ayıp ekliyorsun.
   Uzun yaşayacağını umuyorsun beklentin de o istikamette,fakat görüyorum ki senin güneşin batmaya doğru yaklaştı,batmak üzere.
   Kırk yaşını geçtin bunu da  insanlardan saklamak istiyorsun kendini genç gösterip kendi kendini kandırıyorsun, peki başkalarını kandırabilirsin ama bu ağaran saçları nasıl gizleyebilir, nasıl saklayabilirsin.
   Yüce Allah ahirete yarın diyor, " Herkes yarın için ne hazırladığına bir baksın" Haşr suresi 18 ayet, o halde bugün dünya yarın ahiret, ve ahirete yarın dendiğine göre insanlar ahireti uzak da görseler,âhiret çok  yakındır.   
   İnsanoğlunun da bu dünyadaki günleri sayılıdır, hatta üç gündür, dün bugün ve yarın dün geçti ve geri gelmez, yarın kişinin mülkünde değil gelmeyebilir, kişinin elinde bu günü kalıyor, hatta bugün bile tümü onun olmayabilir, bugünün sabahına çıkan  bir insan öylen  vakti veya ikindi vakti veya o günün akşamı yaşayacağı kesin değildir, nice insanlar günün yarısını dünyada geri kalan yarısını  veya akşamını kabirde geçirebiliyor.
   O zaman alıp verdiğimiz nefes esnasında, o an bizimdir  sadece ve her an son olabileceğine göre ahiret yolcusu her anı son an imiş gibi değerlendirmeli, gafletten uzak bir hayat yaşamalı ve elinde kalan ömrünü dolu dolu geçirmelidir.
   Bu uyarı ve ikaz benim değil, Çünkü  benim saçlarım  henüz ağarmadı diyen bir mümin, ömrü olursa onun da  saçları ağaracak ve bu hitaba muhatap olacaktır, ayrıca Her yaşta insanların öldüğünü herkes biliyor, zira ölüm yaşa ve yaşamaya göre değil, ecele göredir, eceli gelen kişi,kim  hangi durumda ve nerede olursa olsun mutlaka ölecektir.
   Yüce Allah Fazl ü keremi ile ölümle uyanmadan önce ve daha fırsatlar eldeyken ve ömrün güneşi batmadan bizi ve bütün mümin kardeşlerimizi uyandırsın. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

16 Aralık 2020 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.