BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

2020 YILI'NIN SONUNA DOĞRU YAKLAŞIRKEN

على نفسه فليبك من ضاع عمره
وليس له فيها نصيب ولا سهم

   En kıymetli  sermayesi ve hazinesi olan ömrünü beş'e değil, boşa harcayan ve ahireti için lazım olan hazırlığı yapmayıp tam tamına üçyüz altmış beş günü (2020 yılı) zayî eden, heder eden veya âhirete hazırlığı ve azık toplamayı aksatan , dünyadan nasibini unutan kimse varsa,(inşaallah yoktur, ama varsa)kendi nefsine ağlasın,.
   Peki ağlamak meseleyi çözer mi,gideni geri getirir mi,çözüm mü, çare mi?
Eğer bu ağlamanın akabinde kişi samimi adımlar atarsa, başını iki elinin arasına alıp derin derin düşünür ve kolları sıvazlarsa bu kaybı yüce Allah'ın izniyle telafi edebilir, önünde nasip olursa 2021 yılı var, bu yılı dolu dolu geçirip bir önceki  yılda  da aksattığını telafi eder ve gayret ederse meydan onundur.
" Düşünüp ibret almak ve 
şükretmek isteyenler için gece ile gündüzü birbiri ardına getiren de 0'dur" Furkân suresi 62 âyet.
   Biri dese ki : Ben  2020 yılını değerlendiremedim, buyur 2021 i  değerlendir,dün şu iyi ameli yapacaktım, yapamadım, buyur bugün yap, dün gece ibadet edecektim bir miktar edemedim buyur bu gece yap, dolayısıyle azmeden  cezmeden,samimi olan ve gözünü Yüce Allah'ın cennetine rızasına diken kimse gerekeni yapar.
   Her şeyin telafisi var, ama ömrün telafisi yok,  ahiret yolcusu olan mu'min bu hakikatı gözardı etmemelidir.
    Geri dönüşü olmayan şeylerden dördü  şunlardır: ağızdan çıkan söz, atılan ok, geçen zaman, ve değerlendirilmeyen fırsat.
   Yüce Allah 2020 yılını rızasına muvafık mellerle kapatmayı,2021 yılını da rızasına muvafık güzel ve salih amellerle açmayı ve bu minval üzere sabit Kadem olmayı nasip eylesin.
   Bilir bilmez,olur olmaz, bu ümmetin,bu milletin moralini bozarak onları ürküterek ve korkutarak 2021 yılı daha kötü geçecek diyenleri Yüce Allah mahcub eylesin ve 2021 yılını İslam ümmetinin ve bu milletin lehine menfaatına Salahına  ve ıslahına tecelli ettirsin,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

14 Aralık 2020 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.