BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Vestiyerin bir köşesinde biriken düğün davetiyelerine bakarken aklıma düştü Saatettin Kaynak?a ait bu güzel türkünün sözleri. Türkünün ismi de Civelek. İçinde, evlenen gençlere mutluluk dileklerini de barındıran bu türküyü ne zaman dinlesem içim kıpır kıpır olur, pek beceremesem de söyleyene eşlik etmeye çalışırım. Sözleri o kadar güzel ki!

 

       ? Bu gece düğün dernek
Bin bir geceden örnek
Sevişenler bu gece
Civelek civelek civelek civelek
Bir çiçek bir kelebek

Bu gece mutlu gece
Vur patlasın eğlence
Dirlik düzenlik olsun
Civelek civelek civelek civelek
Sevişen iki gence

Bu gecenin adına
Doyulur mu tadına
Sevişenler bu gece
Civelek civelek civelek civelek
Erecek muradına

Bu gece mutlu gece
Vur patlasın eğlence
Dirlik düzenlik olsun
Civelek civelek civelek civelek
Sevişen iki gence?

 

 

Memleketimizde yaz ayları düğün dernek mevsimi aynı zamanda. Hafta sonları bütün salonlarda yer bulmak mümkün değildir. Akşamları evinizin balkonundan bir kulak verin şehre, nerdeyse her tarafta düğün var. Eskiden zengin düğünlerinde atılan havai fişekler şimdilerde bütün düğülerin olmazsa olmazı haline gelmiş durumda.

 

Düğünler güzel!

 

Eş dost düğünlerine iştirak etmek, hiç olmazsa şöyle bir uğrayıp saadet dileklerinde bulunmak, üzerimize düşen bir iş olursa seve seve yerine getirmek boynumuzun borcu.

 

Eş dost düğünlerinin coşkusuyla coşmamak elde değil; lakin bu coşkuyu hiçbir şeyin gölgelemesine izin vermemek gerek.

 

Güzelim bir düğünün izleri henüz silinmeden bir bakıyorsunuz, aileler soluğu avukat bürolarında, mahkeme salonlarında alıyorlar genellikle bir hiç yüzünden.

 

Geçenlerde davetli olduğumuz bir gariban düğününe gittiğimizde tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Ev civarındaki sessizlikten şüphe ettim önce. Düğün saatinde bu hal de neyin nesi diye. Kapıda bir genç durumu izah etmeye çalışırken içim burkuluverdi. Efendim, size haber vermeyi unuttuğumuz için üzgünüz, düğünümüz iptal oldu? Hayırlı uğurlu ve mübarek olsun demek için geldiğimiz düğün evinin önünde tam yüz seksen derecelik bir dönüşle bir anda teselli cümleleri bulmaya çalışmak ilk defa karşılaştığım bir durumdu.

 

Dalıp gitmişim.

 

Ömür boyu birlikte yürümek için sözleşen gençlerin kaşla göz arasında ?ayrılık? türküsü söylemeye başlamalarına üzülerek tanık oluyoruz günümüzde. Düğünler kadar kavgalar ve ardından boşanma davalarının çokluğu hayra alamet değil.

 

Güzel başlayan birliktelikler hiçbir şekilde ayrıklarla ve hüsranlara dönüşmesin.

 

Gençler, iyi düşünüp karar verin lütfen! 

 

Sözlerimi ünlü bestekâr Saadetin Kaynak?ın bir başka şarkısının sözleriyle bitiriyorum.

 

?İşte seni seven benim
Senin aşkınla ölenim
Günah ise gönül çekmek
Gel boynumu vur kölenim
Kıyma bana güzelim

Güzeller içinde teksin
Gönül hep sevdanı çeksin
Biliyorum en sonunda
Beni sen öldüreceksin
Kıyma bana güzelim?

 

 Sevgide sözün ve söyleyişin bir önemi yok; önemli olan verin sözlere, edilen yeminlere sadakat. 

 

Selamların en güzeliyle?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.