BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya ile Antalya?yı birbirine bağlayan ve Seydişehir İlçemizden geçen bölünmüş yol çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Konya?dan ilçemize girişteki Karabulak Kavşağından Antalya çıkışında bulunan Marangozlar kavşağına kadar olan 7 km.lik yolun bölünmüş karayolu olarak Kurban Bayramında hizmete gireceğini öğrenince, bu yoldaki çalışmaların ne aşamada olduğunu görmek için buraya gittim.

Yol üzerinde kazaların en çok olduğu Muradiye Köy yolu ile Otogar istikametine giriş ve çıkış yolu üzerinde yapılan kavşağı görünce şoke oldum. Bu kavşak bu haliyle hizmete girdiğinde bir ölüm kavşağı olacağını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Kavşak düzenlemesi yapan görevlilere bu nasıl bir kavşak dediğimde ? Bu kavşakların modern olduğunu, şu anda bu tür kavşakların yapıldığını? söylediklerinde bir daha irkildim.

Antalya istikametinden Konya istikametine ve Konya istikametinden Antalya istikametine giden araçların bu kavşağa normal bir hızla dahi asgari 60-65 km. ile girseler bile bir çoğunun kümelerdeki birleşme ve keşişleme işaretine benzeyen bu kavşağı alamayarak tarlalara uçacaklarını şimdiden görür gibiyim. Hele hız kurallarına uymayıp 80-90-100 hatta; üzeri hızla bu kavşağa giren araçların akıbetini düşünmek bile istemiyorum. Bu kavşağın bir benzeri birkaç yıl önce Beyşehir- Konya yolunun Yenidoğan sapağına yapıldığını, kavşak yapılıncaya kadar kazanın olmadığı bu yerde, kavşağın faaliyete geçmesiyle kazaların meydana geldiğini kaç kez duymuştum.

İlçemizden geçen bu çevre yolunun bölünmüş yol olarak yapılmasının en başta Trafik güvenliğinin artırılarak kazaların azaltılması ve kazalardaki yaralanma ve ölüm oranlarının düşürülmesinin amaçlandığı gerçeğiyle nasıl bağdaşabilir. Bölünmüş yol yapmanın amacı trafik kazalarını önlemekse niçin Muradiye Köy yolu ile Otogar istikametine giriş-çıkış kavşağına alt geçit yapılmadı.

Oysa yetkililer Karabulak ile Marangozlar kavşakları arasında meydana gelen trafik kazalarının büyük bölümü ile ölümlü kazaların tamamına yakınının Muradiye Köy yolu - Otogar istikameti giriş-çıkış kavşağında meydana geldiğini çok iyi biliyorlar.

Bahsi geçen kavşakta bir alt geçidin düşünülememesi veyahut düşünülüpte yapılmamasında henüz geç kalınmış değil.

Henüz iş işten geçmeden bu alanda meydana gelebilecek kazalarda eyvah dememek için yetkililer bir araya gelerek Muradiye Köy yolu-Otogar istikameti giriş-çıkış kavşağına yapılacak bir alt geçitle bu kavşakta meydana gelebilecek tüm kazaları önleyebilirler.

Ayrıca şimdiye kadar bir türlü çözüm üretilemeyen İlçemiz Oto Sanayine giriş ve çıkışına bir çözüm bulunur.

Yapılacak alt geçide yan yolla (bağlantı yolu) bağlanması halinde de sanayiye giden ve sanayiden dönen vatandaşların güvenli bir şekilde sanayiye gidip gelebilecekleri, sanayi giriş ve çıkışında meydana gelen yüzlerce kazanında böylelikle önlenebilir. sanayiden çıkan araçların karıştığı kazaların tamamı, bölge trafik önündeki orta refüjün bitiminden İlçe merkezine dönüşte meydana geldiği tüm yetkililerce bilinmektedir.

Amacımızın kimseyi yargılamak, sorgulamak, yaptıkları işe karışmak değil, Öncelikle Seydişehir Çevre yolunun bölünmüş yol yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletirken bir alt geçidin yapılmamasının da telafisi olmayan sıkıntılara yol açabileceğinin unutulmamasını hatırlatmak, yetkilileri bu konuda harekete geçirebilmek bizim görevimiz olmalı  diye düşünüyorum.

Bizden söylemesi?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.