BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Vaktiyle, Osmanlı Ordusu’ndaki mehter takımlarının davullarını develer taşırdı. Nitekim bu davulları yıllarca taşı­yarak ihtiyarlayan bir deve azad edilir. Azad edilerek salıverilen bu deve, birisinin bostanına girip otlanmaya başlar Devenin bostanda otlandığını uzaktan gören bostancı, deveyi ürkütüp kaçırabilmek için eline aldığı küçük bir değnekle tencere kapağına vurmaya başlar. Fakat deve hiç oralı olmaz. Bostan sahibinin tencere kapağına devamlı olarak vurduğunu, devenin ise gayet sakin bir şekilde otlamaya devam ettiği­ni gören ve yaşlı deveyi mehter takımından tanıyan kom­şusu seslenir. “Yahu komşu, boş yere hiç uğraşma! O deve yıllar­ca davul sesi dinlemiş. Senin tencere kapağının tıngırtısı ona vız gelir!” der.

 

            Ne diyorsunuz?

           

            Anlaşıldı mı konu?

 

            Anlaşıldı mı bağışıklık kazanmanın ne anlama geldiği?.

 

            Eğer anlaşıldıysa asıl konumuza geçebiliriz, öyleyse...

 

            Toplum olarak bizi biz yapan değerlerimizi bir bir tüketirken bize dayatılan bir yaşam tarzı mevcut.

            Materyalist sermayenin elinde bulunan ve net bir ifade ile söyleyebiliriz ki; “şeytani” üretim merkezinden üretilmiş;  “film, dizi, reklam, iletişim ve etkileşim araçları bize  tek  tip  bir yaşam tarzını yıllardır dayatmakta.”

            Senaryoları; cinsel ilişkilerle, son derece geniş insan tipleriyle doldurulduğu; şeytani,  müptezel, hayvani objelerin öncelendiği ve önceliklerin çağdaşlık sayıldığı, mahremiyet anlayışının her geçen gün örselenir hale getirildiği bir gerçekle karşı karşıyayız.

            Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ve büyük bir kısmı başörtülü olan bir toplumda; kapalı bir kadının veya böyle bir aile yapısının, bugüne kadar geniş kitlelere hitap eden herhangi bir projede (dizi, film, reklam vb.) olumlu bir rol ile karşımıza çıktığını gördünüz mü?

            Çoğu dizi ve sinema filminde; “çoraplarını mı yoksa sevgililerini mi daha sık değiştirdiği” sorularının sorulmaya başlaması ve bu durumun ortaya koyduğu sonuçlar toplumsal yaşamı etkileyeme başlayınca, ancak bundan sonra sorunun nereden kaynaklandığı yeni yeni konuşulmaya başlanır oldu. 

            Yayında olan tek merkezden üretildiği belli olan senaryolara dikkatlice bir bakın… “Dindar, muhafazakâr, tesettürlü, inançlı, alkole karşı olan, maneviyatçı vb. insan tipinin yanı sıra, ezan, Kuran  Peygamber   gibi, bizi  biz yapan değerler  senaryolarda hiç  yer  alıyor mu?

 Bu dizilerin; yaşadığımız günlük hayatla hiç bağdaşan yanları var mı? Bu değerler rol model olarak ele alınsalar bile; o karakterler, içi dışı fesatlık dolu, cahil, bağnaz, iki paralık, içten pazarlıklı karakterler olarak lanse edilmiyorlar mı izleyicilere?

            Pekâlâ, bu propagandanın sonuçları nasıl ortaya çıkıyor?

            Bize zorla dayatılan bu modern(!) yaşam tarzı bünye tarafından kabul görmeyince;   Her zaman muhafazakâr yapısı ile öne çıkan Konyamız’da bile evlenen altı çiften iki tanesi boşanıveriyor.

Karısını bıçakla doğrayan adam kamerayı görünce namusumu temizledim  diye  haykırabiliyor.

             Annesi babası ayrılan çocuklar birer suç makinesi haline geliveriyor.

            Toplum da bir müddet sonra iflas ediveriyor.

             Biz de; başta anlattıgım o kıssadaki gibi, dibimizde yaşanan bu ahlaksız yok edici, tek merkezden üretilen senoryoların ürünlerine karşı bağışıklık kazanıp, en  ahlaksız  en  rezil olayları bile normal karşılamaya başlayıveriyoruz.

            Bugün yaşadığımız sonuç budur işte...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.