BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Her ne kadar eleştirmesini bilirsek takdir etmesini de biliriz, suçluysak özür dilemesini de biliriz.

Geçtiğimiz ay içerisinde 2 kez yazımda bölünmüş yol çalışmalarını eleştirerek Bayram geliyor olmasına rağmen neden çevre yolunun tamamlanmadığını sormuş ve Karayollarını göreve davet etmiştim.

Bundan önce ki iki  köşe yazımda Konya-Seydişehir-Antalya bölünmüş yol çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, geçen yıl yapımı tamamlanıp trafiğe açılan ve daha sonra kapatılan Seydişehir Çevreyolunun (D.695-08/032) Seydişehir-Antalya istikametine giden 2bin800 metrelik sağ şeridi niçin hala trafiğe açılamadı?

 Henüz mayıs ayı olmasına rağmen Konya-Seydişehir-Antalya yolunda yoğun trafik yaşanıyor.

Önümüzdeki ayların tatil ve bayram olması nedeniyle yaşanacak yoğun trafik akışını tek şerit halinde ki Seydişehir çevreyolunun karşılaması mümkün değildir. Seydişehir çevre yolunun bitirilmemesi neticesi son aylarda bir ölümlü, birkaç tane yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Oysa henüz açılamayan ve yüzde doksan dokuzu tamamlanmış 2bin800 metrelik sağ şeridin ise bir iki günlük bir çalışma neticesi tamamlanıp trafiğe açılabilecek durumda. Yetkililere seslenerek birkaç günlük çalışma neticesi tamamlanabilecek yolun bir an önce açılması, olması muhtemel birçok kazanın önüne geçecektir demiştim.

Son yazımdan sonra ise Karayolları yetkilileri burada yaşanabilecek olaylar düşünerek dediğim gibi iki günlük bir çalışma ile bölünmüş yol olarak trafiğe açıldı.

Yol üzerinde yaptığım izlenim ise hayrete düşürecek türden, yaklaşık olarak 10 dakika yoldaki trafiğin geçişini izledim ve on dakika içerisinde bin’ e yakın araç geçti.

Eğer ki yol Bayram öncesi bölünmüş yol olarak hizmete girmemiş olsaydı olabilecek kazaları düşünemiyorum bile.

Velhasıl….

Karayolları yetkililerine teşekkür ediyorum, Bayram öncesi 2 günlük bir çalışma ile yolu bölünmüş yol olarak trafiğe açtıkları için ve ekliyorum ölüm virajı hala sıkıntı biz bir kara noktanın sıkıntısını çekerken ikinci bir kara nokta daha oluşuyor.

Karayolları yetkililerinin burası içinde bir çözüm üreteceklerine eminim. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.