BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Değerli okuyucularım bugün sizlerle TEMAD, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve faaliyetleriyle ilgili bazı bilgileri paylaşacağım.

TEMAD, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği; 2847 ile 2908 Sayılı Dernekler Kanunu hükümlerine uygun olarak,  17 Ekim 1984 tarihinde kurulmuş olan bir dernektir.

Yurt çapına yayılan 89 şubeye sahip olan derneğin Genel Merkezi Ankara’dadır. Kurulduğu tarihten bu yana geçen süre içinde altı Genel Başkanın görev yapmış olduğu derneğin şu anki Genel Başkanlığını, 11 Ekim 2011 tarihinde yapılan 13. Olağan Genel Kuruldaki seçimle göreve gelen Sayın Ahmet KESER yürütmektedir.

TEMAD, Ülkemizin savunmasında yıllarca birinci derecede rol oynadıktan sonra görev sürelerini tamamlayarak, yerlerini gençlere bırakıp emekli olan vatansever, milleti ve devletiyle barışık, Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadeleler sonucunda kurup bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz bekçileri olan Emekli Astsubayların kurduğu bir dernek olup emeklisiyle çalışanıyla bu milletin bekası için seve seve canını verecek insanların birlikteliğidir.

TEMAD, tüzüğünde belirtilen konulara uygun faaliyetler yapar. “Dernek, üyelerinin ekonomik yaşam koşullarını yükseltmek bakımından, gerekli yasal çalışmaları yapar, konuyu ilgili makamlarda takip eder ve sonucunu üyelerine duyurur.”

TEMAD’ın 89 adet şubesinin biri de Konya’da bulunmaktadır. Konya’da ikamet eden Emekli Astsubayların büyük bölümünün üye olduğu dernek çok etkili faaliyetler içinde bulunmaktadır. 17 Mayıs 2011 tarihinde seçilen Yeni İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak yepyeni bir anlayışla faaliyet gösteren dernek, üyelerinin gönül rahatlığıyla gidip istirahat edebilecekleri, sohbet yapabilecekleri çaylarını yudumlayabilecekleri bir mekân haline getirilmiştir. Şehrimizin en işlek semtlerinden birisi olan Zafer Meydanı’nda bulunan dernek binası (TEL: 0 332 351 9685) hem bulunduğu konum itibariyle hem de işlevleri bakımından tam bir Sivil Toplum Örgütü olma yolunda epeyce mesafeler kat etmiştir.

Gerek iktidar ve gerekse muhalefet partilerinin Konya Teşkilatları, milletvekilleri ve diğer Sivil Toplum Örgütleri ve şehrimizi yöneten erkân ile çok sıcak ilişkiler içinde olan Dernek Yönetimi, sık sık konferanslar düzenleyerek kültürel alanda da faaliyetler yürütmektedir.

Özellikle son 1,5 yıldır yaptığı faaliyetlerle hem yerel yazılı basında hem de görsel medyada askeri ve diğer bütün konularda görüşlerine başvurulan bir konuma yükselmiştir.

Siyasetçilerimiz TEMAD ile sık sık toplantı talebinde bulunmakta, Diğer Sivil Toplum Örgütlerimiz de birçok konuda iş birliği içinde bulunma diğer öneri ve taleplerini iletmektedirler.

Konya’mızda bulunan akademisyenler kendi alanlarında konferanslar verme taleplerini iletmekte ve birçoğu da TEMAD ile birlikte gerçekleştirilmektedir. TEMAD KONYA, sosyal ve kültürel alanlarda isminden söz ettiren bir STK haline gelmeye başlamıştır.

Üyelerinin çocuklarının ve yakınlarının, düğünlerine davet edilmesi halinde hem çelenk gönderilmekte ve hem de bu mutlu günlerinde bizzat düğünlerine yönetim olarak iştirak edilmektedir. Üyelerinin vefatlarında yine aynı şeklide ilgisini asla esirgememektedir.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Konya’da ikamet eden 200’ün üzerinde sayıdaki şehit ailesi ve Gazimize ulaşılarak bayramları tebrik edilmiş ve onlarla istişarelerde bulunulmuştur. Bundan başka Konya nüfusuna kayıtlı olup da şehit olanların, ebediyete uğurlama merasimlerine mutlaka çelenkle ve bizzat katılarak yalnız bırakmamaktadırlar. En son, geçtiğimiz gün Hakkari’deki çatışmada şehit olan Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün ailesine bir ziyaret gerçekleştirilmiş ve acılarına ortak olunmaya çalışılmıştır.

Üyelerinin ve gelecekteki muhtemel üyelerinin özlük haklarının temini için yoğun çalışmalar yapılmakta, Ülkemizi yöneten ve yönetmeye talip olan herkesle yoğun bir şekilde görüşmeler yapılarak yıllar içinde kötüleşen ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirme çalışmaları çalışmaları devam etmektedir.

Her yıl 17 Ekim tarihinde kuruluş kutlamaları yapılırken, bu yıl yani 17,18,19 ve 20 Ekim tarihlerinde Ankara’da “Dünya Astsubaylar Günü” olarak kutlayan ve 20 bin kişinin katılımıyla yoğun faaliyetler içine giren TEMAD gelecek yıllarda çok daha etkili kutlama programları hazırlayarak bütün dünya Astsubaylarının da katılımıyla çok daha farklı kutlamalar gerçekleştirecektir.

Konya TEMAD Kadın Kollarımızda yaptıkları faaliyetlerle diğer bütün STK’lara örnek olacak hizmetler, etkinlikler icra etmektedir. Çocuk Esirgeme Kurumu, Kimsesiz Çocuklar, Huzurevi gibi yardıma muhtaç kişi ve kurumlara ziyaretler gerçekleştirerek onlara maddi ve manevi yardımlar arz etmektedir. Ayrıca dernek binamız; bayanlar çayı ve toplantılarına da sık sık ev sahipliği yapmaktadır.

Bütün bu sayılanların haricinde adından söz edemediğimiz çok farklı alanlarda, üyelerine hizmet vermeye çalışan TEMAD, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yönetim Kurulu; Konya ve çevresinde yaşayıp da derneğimize henüz üye olamamış tüm meslektaşlarını bağrına basmak için sabırsızlanmaktadır.

TEMAD;  emekli ve çalışanların dertlerinin, neşelerinin, anılarının, paylaşılacağı çok huzurlu ve ferah bir yuvadır. Bu yuvaya üye olarak katkı yapmanız, öncelikle kendiniz için elzem bir görevdir.

TEMAD KONYA kapıları Pazartesi hariç, haftanın 6 günü saat 10.30 ile 18.00 arasında üyelerinin ve meslektaşlarının hizmetindedir. Bu zaman dilimleri içinde orada;  Yönetim Kurulunu,  illa ki bir Yönetim Kurulu Üyesini çmutlaka bulacaksınız.

TEMAD KONYA İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri sizi, sıcak bir çay içmeye derneklerine bekliyorlar.

 

İletişim Adresleri :

Hamidiye Mh. Beyhekim Sk. No: 10 Zafer Meydanı Selçuklu/Konya

Tel: 0 332 351 9685

http://konya.temad.org/index.php

http://www.facebook.com/KonyaTemad

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.