BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 Millet sokak köpeklerinden muzdarip. Bu sorunu neden yazmıyorsunuz? Serzenişinde bulunan çok.Aslında konu yavan geldi  pek  oralıda  olmak  istemedim doğrusu. 

Dün sabah  evden  çıkarken  saat 7:30   köpek ve motor sesi ile irkildim.3  adet köpek  motorluyu kovalıyor.   Hem adam bağırıyor hem motor. Neyse ki  hızlıydı paçayı kurtardı. Motorlu olduğu için mi saldırdılar kaçtıkçada kovaladılar diye düşündüm. Dursa belki dağılacaklar. 

 İşyerine geldim bir tanıdık “PTT   önünde   bizim Ali’yi  köpekler    parçalayacaktı zor kurtardık demez mi!”

Doğrusu kendim şehir içinde köpek saldırırlarına o güne kadar hiç şahit olmamıştım. Ne tesadüf ki aynı günde iki olay. Uysaldı aslında hepsi bana göre. Karşıdan karşıya geçerken bile dikkatlilerdi.  Ne oldu da saldırganlaştılar? Bu tür saldırganlık acı baharla   olurdu aslında.

 İnsanın olduğu yerde    mutlaka  başka canlılarının olması kaçınılmaz ama  bu tür  canlılar  insanlar  için  korkuya sebep oluyorsa mutlaka  önlemi alınmalı diye düşünüyorum. Hayvan  hakları  -hayvan severler  varmış ,bilmem neymiş  doğrudur  bu hayvanlar ve başka  canlılar   kesinlikle hiç  bir  şekilde   zulmedilmemeli ve  vahşi  bir muameleyi  hak etmemeli ama;

İnsanlar için tehlike oluşturuyorsa işin rengi değişiyor. Önlem alın lütfen.

Ya Trafik! Her zaman söylerim bir daha söylüyorum şehirler için gelecekte en büyük problemden bir tanesi trafik.

40  bin nüfuslu bir ilçemiz de 15 bin tescilli araç birde dışarıdan gelenler yabancı plakalar düşün her iki kişiye bir araç düşüyor.

 Şehirler kurulurken yapılan yanlış planlamalar. Şehrin ortasında  sekiz  katlı   bloklar 40 dairelik apartmanlar.   Otoparkı yok.   sosyal alanı  yok.  her evde  en az bir araç.

Şehir  merkezinde   bulunan  tüm cadde ve    sokaklar ve araçtan dolup taşıyor…   Sokağın sağı solu  araç  ancak üç araç sığacak şekilde  ve    karşıdan bir aracın geldiğini düşün geç geçebilirsen  kural kaide dinlemeden  saygı  sınırlarını zorlayarak basıp geçiyor.  Karşıdan gelen   vatandaş ne yapsın. Hep aynı stres.   Hani bir deyim var “belayla uğraşmaktan çalıyı dolaşmak evladır.

Ana caddelerimizde aynı maalesef.  Esnafımız, bende dahil aracımızı getirip işyerine   koyuyoruz (  ben  getirip koymasam başka bir getiriyor   o getirmese  başka biri    aracı  koyduğun yerden çıktığın an yer bulman  artık çok zor )

vatandaş iki dakika    bir işyerinden   girip çıkmak için  ikinci sıraya aracını  koysa  arkadan gelen kamyon veya  otobüsün geçmesi mümkün değil.    Alsana metrelerce araç kuyruğu vatandaş oluyor sinir stres  küpü.  bunca  hastalık neye  oluyor  dersiniz…  bu büyükşehirlerde   daha  ileri gitmiş  insanlar yok yol verdin  yok vermedin diye bir  birini  öldürüyor.  Bereket ki Seydişehir küçük yer, herkes tanıdık.   insanlar biraz daha  sabırlı.

Bunların hepsi  bugünün sorunları değil  tabii ama  bugün yöneticilerinin  görevi bu sorunlara   çözüm  üretmek  diye düşünüyorum.

Söylemek bizden. Tavuk yumurtadan mı olur yumurta tavuktan mı bilmem ben.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.