BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumartesi günü mahdumun ehliyet sınavı için Konya 'ya gitmiştik.   Malumunuz üzere ehliyet sınavı bir yıl önce Seydişehir’de sudan sebeplerle sessiz sedasız Konya merkeze alınmıştı.

 o zamandan bu yana yüzlerce kişi ehliyet sınavı için Konya’ya aktı.  Seydişehirli YGS -KPSS  sınavları içinde  aynı şekilde   Konya'ya  akıyordu..

Hele hayati öneme sahip YGS  sınavı için  bir seferde  bizzat kendim   aynı stresi yaşadım.     

Bilindiği gibi sınav saat 10 da… Sabah 07.00 Hareket etsem normal şartlarda 08.30 Konya’dayım.  Hadi 09.00 olsun hesabı yaptım.    İmtihan yerimiz tabiki kampüs olunca hesap tutmadı.   

Konya’ya bir saat… Çevre yolundan bin konut kavşağı, oradan Kampüs’e   tam  bir saat 45 dakika…  Stresi  o  ve  heyecanı düşünün..   hayat memat meselesi olan YGS imtihanında seydişehir’li olup ta  bu heyecanı yaşamayan nadirdir.

Bu sorun defaten   siyasilere  iletilmesine rağmen yok güvenlik, yok nüfusu  yüz binden  aşağı  gibi bahanelere sığınılarak   es geçildi.

Taki cumartesi  gün  o güzel haberi duyana  kadar .  değerliği  büyüğümüz  Seydişehir’in   yetiştirdiği  önemli   bürokratlar  Prof. Dr  Mustafa  şahin o   güzel haberi verince  Seydişehir adına  sevinmemek   mümkün değil..  Seydişehir,  Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır Beyşehir,  Akseki   gibi   Seydişehir’e  çok yakın  olan ilçe ve beldelerden  gelecek öğrenciler açısından   sınav   yeri şimdiye  kadar dezavantaj   iken  bundan  sonra   avantaja  dönüşmüş  oldu.

Öğrencilere avantaj velilere  kolaylık, esnafa  katkı sağlayacak olan  YGS  ve KPSS   imtihanlarının  ilçemizde   yapılması   hayırlı olsun.   Böyle  bir çalışmaya katkı sağlayan   Seydişehir’in evladı Prof .Dr  Mustafa  Şahin  ağabeyimizi de  sonsuz kutluyorum… İnşallah Ehliyet sınavlarını da   tekrar Seydişehir’de  yapılmaya başlanır.

ZULÜM SONLANDI

Yıllardır ülke insanını yoran,  ülkenin enerjisini heba eden, bir çok kız çocuğunu mağdur eden  zulmün çözülmesine    bu ülkenin  bir vatandaşı olarak sevinmemek  mümkün değil. 

Bu işin çözümüne katkı sağlayan tüm siyasi partileri kutlamak gerekiyor.   Böyle kangrene dönmüş bir meselenin çözülmesi bu ülke için bir milattır. 

Bu son gelişme aynı zamanda benzeri meselelerimizi  bu anlayışla çözülebileceğini de göstermiştir ki  vatandaş  çözümden yanadır..   Kaybeden yoktur. Ülkemiz kazanmıştır.  Tüm partiler kazanmıştır.    Tüm siyasilere sesleniyorum; meseleleri bu anlayışla çözünki herkes kazansın. Ülke kazansın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.