BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Her yerde, her köşe yazarının dilinde  bir yerel seçim türküsü. Bu güne kadar köşemde siyasete kolay kolay girmedim, girmeyi de düşünmüyorum. Öyle ki bu bilgi kirliliğine! bende katkı yapmak istemiyorum.

Neticesinde yerel seçim yarışında yaşanacak olan şeyler zaten belli. Biz ne kadar yazarsak yazalım şu anda ne Ak Partinin adayının kim olacağını, nede seçim sonucu kimin kazanacağını tahmin etmek hiçte kolay değil, hele ki Seydişehir’ de.

Zaten diğer siyasi partiler bir yandan seçim çalışmalarını sürdürürken yapacakları hamleler için Ak Partinin adayını bekliyorlar. Onun için aklımdakini yazıp ta bilgi kirliliği yaratmaktansa en güzel bu konuda susmak.

Benim asıl yazacağım ise birkaç haftalık bir olay gibi gösterilen ancak aylardır çalışması süren bir olayın belki biraz ağır ama leş kargalarınca havada kapışılması.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında Seydişehir’ e Kaymakam Tuncay Sonel’ in arkadaşlarından iş adamı Osman Nuri Bakırcı tarafından özel eğitim okulu ve kütüphane yapımı için Valilik Makamında protokol imzalanırken ilçede çıkan termal suyun değerlendirilmesi için İlçe Kaymakamımız tarafından iş adamı Osman Nuri Bakırcı razı edilerek bir termal tesis yapımı kararı alındı.

Kaymakamımız Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanımız Abdulkadir Çat ve kurumlar bu işe o kadar inandı ve sahip çıktı ki o gün demiştim ki Seydişehir’ in kaderi değişiyor.

Biz hem Kaymakamımıza hem belediye başkanımıza hem de Osman Nuri Bakırcı abimize o derece güvendik ve boşa çıkmayacağını da çok iyi biliyorduk.

 Yer bulundu, yer Taraşçı Kasabası sınırları içerisinde mer’ a vasfında bir yerdi.O andan itibaren devreye giren Taraşcı Belediye Başkanı Yasin Şahin sanki yapılacak tesis kendininmiş gibi çalışmaya başladı.

Mer’ a vasfında bir yeri o vasıftan çıkarmak o kadar kolay bir iş değil, onca kurum yazısının yanı sıra dosyayı Başbakan imzaladı ve dolayısı ile bu süreç elbette uzadı.

Tabi bu durumdan nemalanmak isteyenler ise kalemlerine sarıldılar, osman ağanıza ne oldu?  Tesisler ne oldu? Başladılar karalama yazılarına.

Peki sonuç ne oldu?

Sonuç açık ve net bir şekilde belli, projenin başında ihtiyaçlar için onca parayı çıkaran iş adamı Osman Nuri Bakırcı ot parasını da yatırdı ve yakın zamanda da temeli atılacak.

Şimdi sormak istiyorum?

Daha düne gelene kadar bu yatırım yapılmaz, okul ne oldu, kütüphane niye yapılmıyor, Osman abiniz nerede diyenler ve bu gün ise çıkıp her şeyden haberimiz vardı onun için yazdık diyenler gazeteciler cemiyeti Ali Saylam’ ın tabiriyle sorayım siz mitten misiniz? Yoksa gizli ajan mısınız? Osman abimiz geldi ve yatırımın temeli atılacak bu vakitten sonra ne yazacaksınız?

Siz hiçbir şeysiniz sadece ağzı laf yapan ama asılda hiçbir şey olmayan kişilersiniz.

Bırakın artık şu şehrin kaderiyle oynamayı bu şehir sizden çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi. Ama şunu unutmayın artık kimse sizin bu oyunlarınızı yemiyor.

Bu vesile ile Seydişehir’ in kaderini değiştirecek bu projeye imza atan başta Kaymakamımız Tuncay Sonel olmak üzere ilk andan beridir her şeyi ile ilgilenen Belediye Başkanımız Abdulkadir Çat’ a, projenin kurumlar bazın da takibini yapan Taraşcı Belediye Başkanı Yasin Şahin’ e ve bu projeyi uygulayarak milyonlarca dolarlık yatırımı ilçemize yapacak olan iş adamı Osman Nuri Bakırcı’ ya teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.