BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

            "Dostlarınızla siyasi tartışmalara girmeyiniz. Dostlarınızla siyasi tartışmalara girerseniz eğer, öyle bir an gelir ki, dostlarınızı kaybedersiniz. Ama uğrunda tartıştıklarınız, sizleri o halde bırakarak, hedefledikleri yerlere sizin sırtınızdan yükselmeye devam ederler."

            Sonunda uğrunda tartıştığınız insanların sizi sinek mertebesinde bile görmediklerine şahitlik edersiniz.

            En sonunda da döner, dostlarınıza acı acı gülümsersiniz ama ne yazık ki; kalpler kırılmış, yürekler örselenmiş, içtenlikler yok olmuş, eski anılar kaybolmuş, yaşanmışlıklar silinmiş, muhabbetler bitmiş, bakışlar körelmiş, hareketler yapaylaşmış, yürek titremeleri tamamen durağanlaşmıştır.

            Ben memleketimi, milletimi birilerinin ismi, birilerinin politikası, birilerinin yönlendirmesi, birilerinin dürtüklemesi, birilerinin aklımı kullanması ile değil, kendi aklımı, kendi beynimi kendi inisiyatifimle kullanarak severim.

            Kimisi beni "koyun" yerine ikame ettiği için, kimisi beni bir "el avadanlığı" gibi kullanıp atmaya yeltendiği için, kimisi benim değerlerimle oynadığı halde gevezelik yaparak beni kandırmaya çalıştığı için, kimisi de her haltı kendisi yediği halde bana akıl vermeye, beni frenlemeye çalıştığı için, hulasa beni bir eşya gibi, bir meta gibi gördüğü için, düşüncelerimi isimlendirmemeyi, dillendirmemeyi, oradan buradan arakladığım paylaşımları paylaşmamayı,ondan bundan duyduklarımı yaymamayı, aşırma düşüncelerle hareket etmemeyi kendime prensip edindim.

            Ben siyasetin alasını bilirim aynı zamanda yaparım da... 

            Ama ne yalan söyleyeyim ki; kirli siyaset, insanlığıma, iç güzelliğime, temiz duygularıma savaş açmış bir halde olduğu için, onu etki alanımdan uzak tutmaya çalışıyorum.

            Aynı vatanı korumak için dağlarda kurşun yiyen, aynı duyguları yaşayan, aynı yıldızlara bakarak hayaller kuran, aynı korkuları, aynı sevdaları, aynı kaygıları yaşayan, aynı toprakları ekip diken, aynı havayı teneffüs eden, aynı devlete vergi ödeyen, aynı müşteriye mal satan, aynı esnaftan mal alan, aynı AVM'leri kullanan, aynı sınıfları paylaşan, aynı öğretmenlerden ders alan, aynı çeşmelerden su içen insanların hallerine bakar mısınız?

            Çıkmış 50-100 adam açıyorlar ağızlarını, yumuyorlar gözlerini, kocaman kocaman adamlar bir birlerine hakaret ederek bizleri yönetmeye talip olmuşlar, beni yönlendirecekler de ben de onlara biat edeceğim? 

            Haydin oradan be!

            Siz bu konularda daha benim elime bir damla su bile dökemezsiniz.

            Otursanız bir masanın etrafına konuşsanız bir büyük gibi, bir lider gibi, bir idareci gibi, anlaştığınız bin konu varken, kalkmış benim gariban vatandaşımı sürekli olarak bir birleriyle düşman etme gayreti içindesiniz.

            Ben bu vatanı sevmek için kimseden izin alacak değilim.

            Yaşasın Vatan! 

            Yaşasın Türklüğüm, 

            Yaşasın İnançlarım! 

            Yaşasın Dostlarım. 

            Yaşasın, anam, babam, kardeşlerim, arkadaşlarım, meslektaşlarım, komşularım... 

            Kısaca; yaşasın insanlık, kahrolsun ihanet, nankörlük!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.