BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şoförünüz arabanızla 6 defa kaza yapsa her defasında araba hurdahaş olsa o şoföre bir daha araba teslim eder misiniz?

Bir öğrenciyi 6 defa kopya çekerken yakalasanız ona gözbebeğim, geleceğim der misiniz?

15 Temmuz’da milletimizi tehdit eden; tank, uçak ve helikopterlerle milletimize ateş eden ordu içine yerleşen çetelerin işlediği cinayetleri hatırlayalım:

1. 1908’de Selanik’ten geldi, Sultan 2. Abdülhamit Han’a darbe yaptı ve bir yıl sonra onu tahttan indirdi, Osmanlı Devleti’nin parçalanmasına yol açtı.

2. 1960’ta halkın gönlünde taht  kuran Adnan Menderes ve partisi Demokrat Parti’ye darbe yaptı, milli iradeye el koydu. Darbecilerin kurduğu uyduruk mahkemeler; Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu astı, millete kan kusturdu.

3. 1971’de kuvvet komutanlarından oluşan cunta, halkın seçtiği hükümeti devirdi, idareye el koydu, ülkeyi yarı yarıya fakirleştirdi.

4. 1980’de emir komuta zinciri içinde Org. Kenan Evren ve oluşturduğu cunta, sivil hükümeti devirdi ve yönetime el koydu. Ülkeyi üçte iki oranında yoksullaştırdı.

5. 28 Şubat 1997’de ordu yönetimini ele geçiren cunta, hükümeti devirdi, sivil iradeye el koydu, milletin değerlerine savaş açtı, imam hatiplerin orta kısmını kapattı, meslek liselerini çökertti, Kur’an kursuna gitmek için 12 yaş sınırı getirdi, başörtülülere kan kusturdu. İmam hatiplilere yapılan zulmü anlatan Çığlık romanımı tavsiye ederim

 6. 15 Temmuz gecesi tanklar sokakta vatandaşı vurdu, uçaklar Meclis’i bombaladı, helikopterler vatandaşı şehit etti

Birileri hâlâ ordu gözbebeğimiz, Peygamber ocağı diyerek darbecilerin yuvalandığı ve millet iradesini yok eden bu kurumun itibarını korumaya çalışıyor.

O zaman soralım:

Darbeleri kim yapıyor? Milli iradeyi kim yok ediyor? Vatandaşı kim bombalıyor?”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a suikast yapacak timi yöneten Tümgn. Gökhan Şahin Sönmezateş, 14 Temmuz gecesi 20 arkadaşıylaHava Harp Okulu’nda toplantı yapmış. Suikast timi burada organize edilmiş.

Hava Harp Okulu mercek altına alınmalı. Harp okullarının eğitimi gözden geçirilmeli, okul yönetimleri sivilleştirilmeli. Bu okullar MEB’e devredilmeli, meslek liselerine benzer şekilde eğitim sistemi kurulmalı. Eğitimin içeriği ve eğitimi veren asker öğretmenler sıkı denetlenmeli.

Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli tam teçhizatlı askerler, Org. Hulusi Akar’ı rehin alıp başına silah dayamış, sıkarım diye tehdit etmiş.

Her darbenin göbeğinde yer alan Özel Kuvvetleri lağv etmenin zamanı gelmedi mi?

ABD’DE EĞİTİLEN SUBAYLAR DEVŞİRİLİR

Darbelerden sonra masonlar, kurulan hükümetlerde koltukları kapışır.

Darbe organizasyonları mason locaları, Pentagon ve CIA tarafından yapılır.

İçeride piyonlar ve maşalar bulurlar. 

İncirlik’teki Türk komutan Tuğgn. Bekir Ercan Van, Amerikalı subaylarla defalarca görüşmüş, darbe başarısız olunca da ABD’den sığınma hakkı istemiş.

Bütün darbelerin arkasında Amerika var. ABD ile ilişkiler, özellikle subay ve astsubayların Amerika’da aldığı eğitim gözden geçirilmeli. ABD, eğitim için gönderdiğimiz subayları devşirir, kışkırtır, yönlendirir ve finanse eder. Bunun önüne geçilmeli.

DARBECİLERİN MODELİ, EĞİTİM SİVİLLERE DEVREDİLMELİ

Darbeler tarihi iyi okunmalı, özellikle askerî okullarda sivil öğretmenler tarafından iyi okutulmalı. Darbelerin geri kalmış ülkelerde yaptırıldığı, ülkeleri geri bıraktığı iyi anlatılmalı.

1980 darbesinden sonra Mehmet Ali Birand, “Emret Komutanım” isimli bir kitap yazmış, darbeci Kenan Evren’in ağzından Harp Okulu’na giren her öğrencinin kendisini Atatürk gibi görmeye başladığını, subay olduktan sonra kurmay olup genelkurmay başkanı olmaya gözünü diktiğini, sonra da darbe yapıp cumhurbaşkanı olmayı kafasına koyduğunu yazmıştı.

Fransa, İngiltere, Almanya, Amerika, Kanada gibi demokrasi ile yönetilen kalkınmış ülkelerde darbe olmuyor da Türkiye’de “Peygamber ocağı” diye bildiğimiz ocakta yetişenler millet iradesine 6 defa suikast düzenliyorlarsa eğitimde problem var demektir.

İnsanları harekete geçiren inançları ve düşünceleridir. İnsan, doğarken elbisesiz olduğu gibi, düşünce bakımından da çıplak dünyaya gelir. İnanç ve düşüncelere eğitim sürecinde sahip olur.

Altı vukuat işlemiş ordudaki Peygamber sevgisi taşımayan subay ve astsubaylar bir an önce temizlenmeli.

Askerî okulların eğitimi sivilleştirilmeli, eğitim kitapları yeniden yazılmalı, eğitim kadrosu hızla sivillere devredilmeli, mesleki dersleri verecek öğretmenlerin yanına da sivil yardımcı öğretmenler verilerek denetlenmeli.

DİN EĞİTİMİ KALİTELİ HALE GETİRİLMELİ, MİLLET MECZUP SOFTALARA TERK EDİLMEMELİ

Din eğitimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından nitelikli bir şekilde verilmeli. Milletin çocuğu ebedî saadeti kazanmak için hoca kılıklı, meczup, şizofrenik, maşalara muhtaç edilmemeli. Laikçiler bugüne kadar dinî eğitimi engellediler, ki her darbeden sonra din dersi eğitimi de darbe yedi, meydan şizofrenik, maşalara kaldı.

Tebrik ve Takdir: 15 Temmuz’dan beri her akşam meydanlardayım, darbeye direnen ve darbecilere meydan okuyan kahraman milletimizin içindeyim. Sohbet ettiğim yiğit direnişçiler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile 15 Temmuz gecesi sokağa fırladıklarını ve ölümüne silahların üzerine yürüdüklerini anlatıyorlar. Altıncı darbeyi imanı, yüreği ve yumruğu ile durduran kahraman milletimizi dinini, istiklalini ve istikbalini silahlı teröristlere çaldırmadığı için tebrik ediyorum. 

Yıllardır meydanlarda, tanklar milletin üzerine sürülürse üstüne çıkarımdiyerek sivil direniş dersi veren ve gazetemizde yazmaya başlayan Hasan Celal Güzel’e hoş geldiniz, diyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.