BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Demokrasi nöbetinin 28. gününde  “Demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Gönül dünyamızda bu demokrasi nöbetlerini bırakmayacağız. Sizler tarih yazdınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. “sözleri, 27 gündür meydanlarda nöbet tutan vatandaşları hüzünlendirdi.

Demokrasi bayramı havasında geçen nöbetlerin bitmesi karşısında vatandaşlar sosyal medya hesaplarından duygu dolu mesajlar yayınladı.

Kısaca bir tahlil yapacak olursak darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz gecesinde başlayan Türk halkının sivil direniş hareketi Türkiye’nin 81 ili ve birçok ilçesinde aralıksız devam etti.

28 sekiz gün, içinde 7 Ağustosta İstanbul’da yapılan büyük buluşma ile dünya tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir sivil direniş ile dosta güven, düşmana korku veren bir millet olduğumuzu cümle âleme gösterdik.

 Bu 28 günlük direniş hareketi; birçok güzel örneği, birçok kahramanlığı içinde barından Türk milletine has bir başarının, bir tarih yazmanın hikâyesidir.

Milyonlarca insanın buluştuğu demokrasi nöbetlerinde 15 Temmuz kahramanlıkları sonrası hiç bir adli olayın olmaması, hiç kimsenin malına zerre kadar  zarar vermeden Türkiye genelinde milyonlarca insanın her gece eylem yapmasını dünya tarihi görmemiştir.

 Türkiye’nin 81 ilinde ve şehirlerinde, hemen hiç bir güvenlik tedbiri olmadığı halde, geceler boyu, tek bir olumsuzluk ve karışıklığa fırsat vermeden, dünyaya kendi hakikatlerini haykırmışlardır.

15 temmuz   gecesinden beri  meydanlardaki hâkim söz,“ Ya Allah bismillah Allah’u Ekber ve Lailahe illallah..” oldu.

 Bu sloganlardan bazıları rahatsızda olsa göstermiştir ki milletimiz zalimlere, Nemrutlara, Firavunlara şeytanın uşağı Cıa -Mosad ajanları münafıklara asla teslim olmayacağını göstermiştir.

Müslüman halkımız, 15 Temmuz’dan beri, arkasından kimse gelmese bile, doğru olduğuna inandığı yoldan geri dönmeyeceğine inandığı ve arkasından gidebileceği - liderini bulmuş ve dünyayı hayrete düşürecek derecede, bir askerî gücü ve isyanı ‘Allah’u Ekber ve Lailahe illallah..sadâlarıyla Allahın izniyle  etkisiz hale getirmiştir.Milletimizin  göstermiş olduğu  bu birlik ve beraberlik karşında  Allahın izni ile duracak  hiçbir  güç  yoktur.

Bundan sonraki yapacağımız tek şey vardır;  15 Temmuz öncesi düşüncülerimize bir daha dönmemek üzere tarihin çöplüğüne atarak, 15 Temmuzda oluşan   birlik  ve   beraberlik   atmosferini  güçlendirmeliyiz.

NOT:  Gecen  hafta   başladıgımızSeydişehir; Darbe öncesi ve Sonrası (1) yazımıza  bilahere devam edeceğiz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.