BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ABD Seçim tarihinde bir parti 3 kez üst üste hiç bir zaman iktidar olamamış.

Anlayacağınız, Trump'un yerine ben aday olsaydım da seçimi ben kazanacaktım. :) Çünkü kural böyle. ABD'de üst üste en fazla iki kez seçim kazanabiliyorsunuz.

İkinci konu; ABD anket kuruluşlarının neredeyse tamamının Clinton'u favori göstermelerine rağmen, aslında Trump'un seçimi kazanacağını kendileri biliyorlardı. Yani onlar dahi yalan yanlış yönlendirmelerle, Amerikan siyaset geleneğini ters yüz edemediler.

Üçüncü konu; ABD'de hangi parti iktidar olur ise olsun, seçilen başkan; 50 yıl önceden, 100 yıl önceden yazılmış olan senaryonun baş aktörüdür sadece.

Filmin asıl konusunu, yönetmen ve diğer bütün figüranlar birlikte oluştururlar.

Sanırım asıl olan da üçüncü konuda bahsettiğimiz husustur. Partiler değişir, başkanlar değişir ama senaryo ve filmin asıl konusu asla değişmez.

Zaten tılsım da burada...

Bir de şöyle bir ders aldı tüm insanlık, seçim sonuçlarının alındığı ilk günde:

Seçimi kaybeden Bayan Clinton; “seçim bitti, kaybetmek çok acı ve bu acıyı daha uzun yıllar yaşayacağız ama, Bay Trump’u tebrik ediyorum ve şu andan itibaren Amerikalılar olarak Trump’ın başarılı olması için dua edeceğiz.”

İşte asıl tılsım da burada.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.