BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Devleti yönetenlerin ve yönetmeye talip olanların söylemlerine bakıp da bir birbirine hasım gibi davrananların, şapkalarını önlerine alıp iyice düşünmeleri lazımdır.

Sizler devletin hiç bir kademesinde iltimas görmeyen, devletin gelirlerinden hakkınız olmayan kısmıyla nemalanmayan, makam ve memuriyet uğruna bir birinize husumet beslemeyen, çocuklarını vakti saati gelince askere kendi elleriyle gönderen, vergisini zamanından önce ödemek için kuyruklarda saatlerce bekleyen, devlet görevlilerinin önünde, doğduğunuz günden beri devlete olan saygınız gereğince neredeyse el pençe divan duran, asil bir milletin evlatlarısınız.

Kimi, sizleri teröristlerle birlikte hareket etmekle suçlayabilir. Kimi de sizi Atalarımızın Yunanı denize döktüğü olayla kıyaslayıp “denize dökmekle” tehdit edebilir.

Eve, onlar bu muameleleri sizlere reva görebilirler. Onlar elbette koltuklarını, milletvekilliklerini, bakanlıklarını, genel başkanlıklarını sağlama almak uğruna bunları yapabilirler.

Siz ey bu vatan için canlarını sözle değil özle, bedeniyle verecek kudret sahip olan asil bir milletin evlatları!

Desteklediğiniz, sempati beslediğiniz, lider saydığınız, sizleri temsil ettiğini düşündüğünüz, ya da temsil etmek için canla başla çalıştığına inandığınız o "büyük insanlar"ın söylemleriyle birbirinize husumet besleyip, düşmanca davranmayınız.

Unutmayınız ki bundan yüzlerce binlerce yıl önce Aristoteles isminde biri; "sevdiklerinizle siyaset yapmayınız. Zira siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam ederken; siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.” demiştir.

Bugün bile gerçekliğini koruyan ne kadar da doğru bir söz demiş Aristo...

 

Gaza gelmeyiniz. Sosyal medyadaki gazcıları da listenizden slin rahat edin. Oralarda bir çok yalaka takımından, provokatörler var. Onlar sizi yönlendirmeden siz onları def edin gitsinler.

Hem vallahi, hem billahi geçmişteki bütün seçimlerde de aynı söylemlerle milleti birbirine düşürmeye çalışmışlardır. Bu seçimin de o seçimlerden hiç bir farkı olmayacak, seçim bitecek ve her şey unutulup gidecektir.

Ama onlar milyarlarca lira maaşlarını, makamlarını, memuriyetlerini korumaya, devletin imkanlarını kullanmaya, harcamaya devam edecekler ve sizler de birbirinize beslediğiniz düşmanlıklarla bir başınıza kalakalacaksınız.

Emanetlerinizi birbirinize bırakmaya, yardımlaşma taleplerinizi birbirinize iletmeye, eksik kalan işlerinizi birbirinizden temin etmeye, acılarınızı birlikte yaşamaya, sevinçlerinizde ortak olmaya devam edeceksiniz.

Unutmayın!

Ne söylecekler diyerek; siz onların ağızlarına bakmayınız, onlar sizin ağzınıza baksınlar.

Aklınız kiraya vermeyin, onların ağzından çıkanlarla değil, kendi ağzınızdan, aklınızdan çıkanlarla mukabele ediniz.

Sen bilirsin Türk Milleti!

 

Tayyar Yıldırım

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.