BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Allah nasip ederse bundan sonra Seydişehirhaber ve Memleket Gazetesi’nde yayınlanan yazılarıma ek olarak, ilçemizin sesi olan Seydişehir’in Sesi Gazetesi’nde de sizlerle buluşmaya, ilçemizin ve bölgemizin sorunları, çözüm önerilerine ilişkin yazmaya devam edeceğim.

Fazla söze gerek yok; uzun bir süredir bu ilçede ve Konya’da yayınlanan yazılarımızda dilimizin döndüğünce birşeyleri anlatmaya çalıştık.  Gazetecilik ve köşe yazarlığının zor ve bir o kadar da meşakkatli olduğunu biliyorum.

Bu süreçte öğrendim ki, bizi yönetenlerin adı sanı hiç önemli değil, kim olursa olsun bu ülkede gazeteci ve yazarların, sürekli olarak kendilerini övmelerini isterler. Eleştiriye adeta hiç tahammülleri yoktur; hal böyle olunca da işimiz bir hayli zorlaşıyor.

Mevlana’nın deyimi ile ‘Yay gibi olursan yanında tutarlar seni, ok gibi olursan atarlar seni’ misali, sorunlar Demokles’in kılıcı gibi hep tepende sallanır durur. Allah’a şükür 13 yıllık yazarlık sürecinde hep ok gibi olmaya gayret ettik. Bundan sonra da Rabbim yolumuzu ve yönümüzü şaşırtmaz inşallah diyor ve Seydişehir’in Sesi okurlarını bu ilk yazımızla selamlıyorum.

Malumunuz olduğu üzere 16 Nisan referandumu sonuçları tartışması hâlâ devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kerem İşkan imzası ile Merhaba Gazetesi’nde “Konya’da hayırlar üç ilçede neden yükseldi?” başlığı ile bir yazı kaleme alındı. İsteyenler yazının tamamını gazetenin internet sitesinden takip edebilirler.

“Bu ilçeler Seydişehir, Ereğli ve Tuzlukçu… Bu ilçeler, Konya ortalamasının dışında HAYIR’a en çok desteği veren üç ilçe olarak ortaya çıkıyor” deniliyor yazıda.

Yazıda; iktidar partisinin, merkezde oy kaybettiği ilçelerin ortak noktaları olarak, “Mevcut belediye çalışmalarının(!) Hayır’ı güçlendirmiş olduğu…” sonucunu oldukça dikkat çekici buldum. Konuya ilaveten birkaç kelamda biz edelim istedim.

16 Nisan referandumunda Ak Parti ve MHP’nin ortak Anayasada çalışması halk oylamasında, 1 Kasım seçimine göre Türkiye genelinde %10 oy Seydişehir’de ise %17 oy kaybettiğini görmekteyiz.

Dilerseniz şöyle hafızalarımızı yoklayıp geçmiş seçim sonuçlarına bir bakalım. 

Seydişehir 2010 Referandumunda Evet % 63.63, Hayır % 36.36 iken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan % 59,66 diğerleri % 40,34…

7 Haziran 2015 Genel Seçim Sonuçları Ak Parti % 50.62 +MHP % 20.98=%71.60,

Kasım 2015 Genel Seçim Seydişehir Sonuçları: Ak Parti % 60+MHP% 16.20=%76.20 tabi ki böyle bir sonuç beklemek çok abartılı olur.

Ak Parti MHP ortak çalışması olan 16 Nisan Referandumuna tekrar gelecek olursak; şunu iyi biliyoruz ki, MHP Seydişehir İlçe Teşkilatı referandum sürecince sahaya çıkmadı ve genel merkeze rağmen Evet için hiçbir gayret göstermedi; bunu Seydişehir’de herkes biliyor.

Ama ben şunu da biliyorum ki, başta Ülkü Ocakları olmak üzere birçok ülkücü ‘Evet’ oyu verdi. Geçen hafta Seydisehirhaberdeki yazımızda bu konuya değinmiştim. Kimse ‘MHP desteklemedi’ mazeretine sığınmasın…

16 Nisan Referandumunda MHP’yi bir kenara korsak; Ak Parti kendi oy potansiyelini Seydişehir merkezde koruyamamıştır. Seydişehir merkez Hacı Seyitali, Ulukapı, Alaylar1, Kızılcalar, Pınarbaşı, Ulukapı Mahalleri’nde 1 Kasım seçimlerine göre oy kaybı var. Ama  en dikkat  çekiçi  olan   Şehir Merkezi dediğimiz ALAYLAR BİR MAH.* EVET % 49,78 HAYIR % 50,22 -ALAYLAR İKİ MAH.* EVET 44,54% HAYIR 55,46%-HACISEYİTALİ MAH.* EVET 49,73% HAYIR 50,27% hayır  oyları  önde . Buda yazımızın   başlığı olan  Sorunun  cevabı  oluyor.  Evet  Seydişehir Şehir Merkezinde  HAYIR çıktı.Aynı zamanda Bostandere gibi Seydişehir Belediye Başkanı’nın köyü olan bir mahallede yoğun olarak ‘Hayır’ çıkması ve oy kaybına uğraması oldukça dikkat çekici ve manidar…

Sonuç; seçimler 2019’da yapılacak ama neyin ne zaman yapılacağı şartlara göre değişebilen bir ülkede yaşıyoruz. Ak Parti’de ilçe kongre çalışmaları Referandum sonrası hız kazanacak; bu kongrede oluşacak yönetimlerle il kongresi ve sonucu 2019 seçimlerine gidilecek.

Ben de ‘Evet’lerin yüksek çıkmasını bekleyen ve isteyenlerden biriydim; ama bu sonuçlarda kesinlikle milletimiz için bir hayır vardır. Ak Parti kadroları umarım bu sonucu iyi okumaları gerektiğini görmüşlerdir. Daha yüksek çıkan Evet oyları ile kendilerini dokunulmaz zanneden birilerine halkımız engin feraseti ile gerekli dersi bir kez daha vermiştir.

Tabiri caizse, “Aklınızı başınıza alın, ‘la yüsel’ olmayın; istediğimiz zaman size verdiğimiz yetkiyi elinizden alırız” dercesine bir ders…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.