BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Motorcular ve abartılı egzoz çilesi.

Millet motorculardan ve modifiye edilmiş egzozlara sahip otomobillerden son derece rahatsız... 

Baharın gelmesi ile birlikte özellikle şehir merkezinde belli marka ve modeldeki otomobiller insan beynini rahatsız eden sesler çıkaran egzozlar takılı olduğu halde şehir meydanında cirit atmaları vatandaşı adeta çileden çıkarıyor.

 Baharla birlikte eşleriyle ve çocuklarıyla cadde ve sokaklarda gezmeye çıkan aileler; Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Seyyit Harun Bulvarı’nda çevreyi rahatsız eden bu şehir magandalarından son derece şikâyetçiler.

Her gün Alo 155’e onlarca şikâyet gidiyor ama maalesef şimdiye kadar somut bir çözüm bulunamadığa şahit oluyoruz.

 Vatandaşlarımızın ardından “dua okudukları” bu araçlar için “dua okumayı” bırakmaları ve araçları gördükleri yerde 155’e ihbar etmeleri gerekiyor. Böyle yaparlarsa eğer polisimiz bunu mutlaka dikkate alacak ve gereğini yapacaktır.

 NOTER ABLADAN BİR İSTEĞİM VAR…

Geçtiğimiz gün emeklilikle ilgili bir hukuki işlemimden dolayı Seydişehirli bir dostumla birlikte Konya’da bir avukatla görüşmeye gittik. Bir sürü işi toparlayıp öyle gidince, vakit nakittir sözünün anlamı da bir kez daha ortaya çıktı. Randevu saatimizde avukatla görüştükten sonra, avukat bir vekâletname yaptırıp getirmemi söyledi.

Uzatmayalım, orada çok bekleyeceğimin hesabını yaparak gittim notere. Düşündüğüm gibi; notere varınca onlarca kişinin iş gördürmek üzere beklediğine şahit oldum. İlk girişteki görevli hemen buyur etti; vekâlet alacağımızı söyledim ve hemen kimliğimi uzattım. Dakikalar içinde vekâlet işlemim tamamlanmıştı. Ücretini ödeyip çıktım. Bundan sonraki noter işlerim için Konya’ya mı gelsem diye düşünmedim de değil…

Güleryüzlü çalışanlar, geniş ve ferah salonlar, koltuklar, tertemiz bir ortam v.s.. Seydişehir’de benzer bir noter hizmeti maalesef yok. Burada adeta bir zahmet görülüyor işler. Neredeyse 40 yıl önceki devlet daireleri gibi çalışılıyor burada. Ayakta bile duracak yerin olmadığı bir mekân gerçekten sıkıyor insanı…

Noter hanımın bu yazdıklarımdan alınganlık göstermesini istemem; zira bunu bir dost tavsiyesi olarak görür de şartları biraz daha güzelleştirip, orada hizmet almak için bekleyen insanların işlerini daha da hızlandırır ve hizmet kalitesini yükseltirse bu hem noterimizin hem de şehrimizin bir kazanımı olacaktır.

DIŞARIDAN GELİP YÜKSEK PARAYLA İŞYERİ KİRALAYANLARA…

İstanbul’dan,  Ankara’dan ve diğer büyükşehirlerden gelen kişilere yüksek fiyatlarla kiralık işyeri veren ve verdiği kişileri bir gece ansın kaybediveren esnaf kardeşlerime söyleyecek birkaç sözüm olacak.

Lütfen beni yanlış anlamayın. Hiç kimsenin ne yaptığı veya ne yapacağı hakkında söyleyecek sözümüz yok; ama önemli de bir gerçek var. Üç kuruşluk yeri on kuruşa kiraya verirsen, bu para hırsın yüzünden kâr edeceğim derken bütün sermayeni kediye yükleme riskin var…

Lütfen işyeri kiraya vermeden önce, ya da kiralamadan önce birkaç esnafla istişare yapın, hem siz sonunda mağdur olmayın hem de Seydişehir’de kiraları yok yere yükseltmeyin ve küçük esnafı zor durumda bırakmayın.

Haydi, hayırlı kazançlarınız olsun...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.