BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bayramın 2 nci günü babamın ve annemin bayramlarını kutlamak için köydeydim.

2012-2015 yıllarında Seydişehir Kaymakamı olan Sayın Tuncay Sonel, önce Bandırma Kaymakamlığına, ardından da Kadıköy Kaymakamlığına atanmıştı.

Bir kaç gün önce yapılan son vali atamalarında da Tunceli Valisi olarak görevlendirilen Sayın Tuncay Sonel'in, hem bayramını ve hem de atamasını kutlamak üzere 81 yaşındaki babam, Seydişehir Kaymakamlığı sırasında telefonuna kaydettiği numarayı çevirdi. Bu çağrıya cevap alamadı önce...

Babam; "Valim bilerek açmadı, bir kaç dakika içinde kendisi dönecek" dedi.

Ben ve bir kaç kişi daha vardık babamın yanında. Babamın; "valinin kendisine döneceği" iddiasına "bekle belki döner" diyerek ve gülümseyerek mukabelede bulunduk hepimiz.

Babamın telefonu yaklaşık beş dakika sonra çaldı. Karşıdaki kişi Tunceli'nin Yeni Valisi Tuncay Sonel'di.

"Ramazan Amca bayramını kutluyor, ellerinden öpüyorum" diyerek başladı konuşmasına.

Donduk kaldık hepimiz.

İki yıl önce Seydişehir'de görev yaparken kaydettiği babamın telefon numarası hala rehberinde kayıtlı imiş.

Bu hikâyeyi bir arkadaşıma anlattım. O arkadaşımız da, Sayın Valimizle birlikte mesai yapmış bir arkadaşımdı.

"Abi o da bir şey mi? Bir yurt dışı gezimizde, genç yaşlarda biri koşarak bize doğru geldi ve "Tuncay Abi, Tuncay Abi" diyerek kaymakamımıza hitap etti. Kaymakamımız; "sen kimsin?" diye sordu ve genç cevap verdi. "Ben Urfa Birecik'ten falancanın oğluyum."

"Kaymakamımız hemen telefonuna sarıldı ve daha önceki zamanlarda görev yaptığı Urfa Birecik'ten "falancayı" kastederek; "dur seni babanla görüştüreyim" dedi... Gencin babasını arayarak, onunla görüştürdü. Hayretimden küçük dilimi yutacaktım. Yıllar geçmesine rağmen görev yaptığı yerdeki "sıradan" bir vatandaşlarımızın telefon numarası hala rehberinde kayıtlı idi ve onların isimlerini hala hatırında tutuyordu" diye anlattı.

Hülasa devlet, babamın bayramını kutlayarak, ellerinden öptü.

Belki de özlemini çektiğimiz bir olayın hikâyesiydi bu...

Tunceli Valiliği göreviniz hayırlı olsun Sayın Valim.

Tayyar Yıldırım

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.