BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu ara Seydişehir siyasetinde deyimi yerindeyse at izi it izine karışmış durumda. Bir yandan partilerin kongreleri diğer yandan yaşananlar ve bu hengame arasında ilçede yeni teşkilatlanma çalışması yapan İYİ parti.

Teşkilatlanma çalışması derken orda da ortalık savaş alanı. Şu an için İYİ parti kurucu başkanlığına aday iki grup var, geçtiğimiz günlerde partiyi kurma görevinin Yılmaz Dönderici’ ye verildiği duyuldu. Hatta yerel gazetelerde bile bu konu haber yapıldı.

Ancak sonradan öğrenilen henüz partiyi kurma görevinin verilmediği oldu. Peki şimdi ne oldu ve ne olacak…

Gördüğüm kadarı ile bize yansıyan kısmında İYİ partiye talip olan iki grup arasındaki bu çekişme ancak zarar verecek gibi görünüyor…

Bir dönem Ak Partide yaşanan küskünler olayına doğru İYİ partide Seydişehir’ de sürüklenmek üzere gibi görüyorum.

Peki yeni teşkilatlanmalarını yapan bir partide daha şimdiden böyle durumların yaşanması ilerde daha büyük sorunlar doğurmaz mı?

Konya il başkanının Seydişehir için çok iyi karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Zira MHP Seydişehir de önemli konumda olan bir parti ve geçtiğimiz dönem yapılan Belediye seçimlerinde Abdulkadir Çat ile ilçe merkezinde seçimleri kazanmış ancak köylerden gelen oylar ile az bir farkla kaybetmişti.

MHP’ nin küskünlerini İYİ parti eğer ki almak istiyorsa Seydişehir’ de partililer tarafından benimsenecek bir ilçe başkanı ve belediye başkanı adayı belirlemesi gerekiyor.

Seydişehir kozmopolit bir şehirdir ve bu şehir benimsediği partiyi ve kişiyi istediği yere getirir. Bunun en güzel örneğini AK Parti kongresi öncesinde gördük. 15 bin’ e yakın imza toplanarak Mustafa Konurer yeniden ilçe başkanlığına getirildi.

Benim düşüncem Konya il başkanının her iki grubu da toplayıp ortak bir kurucu başkan belirlemesi olmalı. Hatta bu kurucu başkan mevcut adaylardan biri değil her iki tarafında onay vereceği üçüncü bir kişi belirlemesi daha mantıklı olacaktır.

Tabi ki bu benim düşüncem gerisi il başkanına kalmış.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.