BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gazeteci bir arkadaşım anlattı. İzni olmadığı için buraya ismini yazamıyorum.

Şöyle nakletti konuyu:

"Bir kaç gün önce bir profesörün "Ortadoğu ve Mülteciler" konusundaki konferansını izledim. Soru cevap bölümünde, yıllardır içimi kemiren soruyu sordum.

Sorum şöyleydi:

-Sayın Hocam. Ülkemizde 3 milyon 550 bin mülteci var. Bunların önemli bir bölümü Suriyeli. Iraklı olanlar da var. Başka ülkelerden olanlar da var. Çoluk çocuklarına, kadınlarına ve yaşlılarına bir şey demiyorum ama benim ülkemde tabiri caiz ise "zıpır zıpır" gezen, "taşı sıksa suyunu çıkaracak" olan özellikle Suriyelilere çok kızıyorum. Bir ben değil bütün bir millet kızıyor. Bu konu hakkında neler söylersiniz?

Soru bu...

Konuşmacı Profesör Hoca, soruyu gülümseyerek karşıladı ve yıllardır içimi kemiren ve beni huzursuz eden bu konuyu açıkladı.

-Değerli Kardeşim. Bu konuyu sıradan bir Türk vatandaşı gibi düşünürsen, onun aldığı eğitim, terbiye, yaşanmışlıklar, gelenek, görenek, örf, adet, adına ne der isen de, dedim ya bir Türk gibi düşünürsen eğer yerden göğe kadar haklı bir konuda serzenişte bulunuyor ve sorusunu da soruyorsun.

Ama Değerli Kardeşim... Onlar yüzyıllardır senin aldığın eğitimle, kültürle, anane, gelenek, adet ve örflerle yetişmediler ki.

Onlarda eksik olan üç temel unsur var.

1. Temel İnsani Değerlerden yoksunlar.

2. Temel İslami Değerlerden yoksunlar.

3. Temel Milli Değerlerden yoksunlar.

Şimdi bu konuları tek tek açayım sizleri iki saat daha burada tutayım mı, yoksa sizler konuyu yeterince anladınız mı? Ben eminim ki konuyu siz anladınız ve ben de uzatmayayım deyip cevabını vermiş oldu.”

Ben o günden sonra, özellikle Suriyelilere karşı olan husumetimi eski şiddetinde devam ettiremedim. Ettirmeye çalışsam da, aklıma hep o profesör konuşmacının verdiği cevap geldi.

Düşündüm. Ben ve devletimin öğretmenleri çocuklarıma ve bütün Türk çocuklarına bu temel değerleri öğretmeselerdi eğer acaba bizlerin Suriyelilerden ne farkımız olurdu ki..?”

Bizler, bu vatan için şehadeti göze alıyorsak eğer verilen o eğitimler sayesinde alıyoruz. Suriyelilerden vatanlarını terk edip kaçanlar varsa eğer (ki var) işte bu temel değerlerden yoksun oldukları için yapıyorlar bunu.

Bizim onlara kucak açmamızın sebebi de tarih boyunca aldığımız bu temel değerlerdir. Ceddimiz bu durumlarda mağdur gördüklerine hep kucağını açmıştır. Şimdiki durum da bundan ibarettir.

Allah vatanımızı ve Milletimizi korusun ve şu an yapılmakta olan Afrin Harekatında Mehmetçiğimizi zafere ulaşırsın da hem sınır güvenliğimiz ve hem de Suriye'de ve diğer komşularımızda huzur ve güven ortamı sağlanmış olsun da  onlar da bahsettiğimiz temel değerleri ülkelerinde almaya başlasınlar ve gelecek insanlığın hayrına olan bir gelecek olsun inşallah.

Tayyar Yıldırım

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.