BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Her seçim öncesinde, seçime katılan parti yetkilileri ve özellikle de partilerin liderleri, “Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi”, “varlık yokluk seçimimiz”, “Yedi Düvele karşı bir seçim” v.s sloganlarıyla milleti gerim gerim gererler.

Seçim biter, kazananların birkaç gün sevinç çığlıklarını, kaybedenlerin üzüntü seanslarını, izleriz ve her şey seçim öncesi fabrika ayarlarına geri döner.

Kazananlar; “ne kadar da sevildiklerini”, icraatlarının “millet tarafından kabul gördüğünü”, “on defa seçim olsa yine kendilerinin kazanacaklarını” falan söylerler, kaybedenler ise bilmem kaçıncı yenilgilerine kılıf cümleleri kurarlar, kaybetseler de “aslında kazananların kendileri olduğunu”, “şu kadar yüzde oranında oylarını artırdıklarını”, “şu kadar sayıda milletvekili daha fazla çıkardıklarını”, “önlerindeki seçimlerde daha da başarılı olacaklarını” falan ballandıra ballandıra anlatırlar.

Bu ballandrımalar aslında hem genelde hem de yerelde bulunan seçmenlerle dalga geçmek anlamı taşır. Zira dersi veren millet, sonuçların ne manaya geldiğini de onlardan daha iyi bilmektedir.  

Bir yarışçı bütün yarışmaları kaybediyor ama sürekli olarak da kendini şampiyon ilan ediyor ve bu yalanına bütün bir milletin de inanmasını öğütlüyor.

Ya kazanmışsınızdır ya da kaybetmişsinizdir. Bu durumu karmaşık bir matematik problemine dönüştürmenizin âlemi yoktur. Sizler ne söylerseniz söyleyin, millet size her seçimde önemli dersler veriyor, sizlere matematik, sosyoloji, psikoloji, tarih, fen bilgisi, istatistik ve aklınızda ne kadar konu varsa hepsinden dersler veriyor ama siz milleti yanıltma gayretlerinizde sınır tanımıyorsunuz.

Böyle olunca da yüzünüz yerden kalkmıyor sürünüp duruyorsunuz.

Geçmişten günümüze genel ve yerel seçimlerde Seydişehir’de AK Parti’nin almış olduğu oy oranları. (Rakamlar yuvarlanmıştır.)

Genel Seçimler:

2002: 54,

2007: 49,

2011: 55,

7 Haziran 2015: 50,

1 Kasım 2015: 60

2018: 48

Yerel Seçimler:

2004= 41

2009: 37 (belediye başkanlığı kaybedilmiştir.)

2014: 47

Seydişehir bütün seçimlerde, 32 ilçesi içinde AK Parti’nin aldığı oy oranları bakımından hep sondan 5’in içinde yer almıştır. Türkiye Cumhuriyeti seçimlerinin “en önemlisi” diye anlatılan son 2018 Genel seçimlerinde ise % 47 küsur oy oranı ile yine 32 ilçe içinde sondan 3 üncü sırayı alarak, son sıralarda bulunma istikrarını korumuştur.

Bunun sonucu her defasında ödüllendirilen sorumluların bu marifetleri de akıllara zarar bir yetenektir aslında. Benim bildiğim, başarısızlıklar cezalandırılır, cezalandırılmasa bile hiç değilse ödüllendirilmez. Ama bakıyorum her seçimde son sıralarda sürünen sonuçların ardından sürekli olarak makamlar ve mevkiler yükseltiliyor. Bu nasıl  bir ölçme ve değerlendirme sistemidir aklım almıyor.

Şimdi bunun adına “başarı” deniliyorsa eğer ve AK Parti’nin Seydişehir temsilcileri AK Parti’nin Seydişehir’deki sürekli başarısızlıklarına kılıf arıyorlarsa eğer, diğer partilerin sürekli seçim kaybedip başarıdan bahsetmelerine de hiçbir menfi sözleri olmaması gerektir.

Liyakat, ehliyet konularında ve üst makamları doğru bilgilendirme hususlarında yapılan yanlışların vebali herhalde benim ve benim gibi düşünenlerin üzerinde değil, sorumluların üzerinde olmalıdır.

Ben, hem Türkiye genelinde hem de Seydişehir özelinde MHP’nin aldığı oy oranları konusunda, tahminlerimden dolayı beni yanıltmayan Seydişehir MHP teşkilatını tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini temenni eder, seçim sonuçlarının hem Seydişehir’imize ve hem de Ülkemize hayırlar getirmesini dilerim.

Tayyar Yıldırım

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.