BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Geçen   hafta  iki şeye şehit  olmuştum;   Hafta içinde  gittiğim coğrafi olarak  iki  farklı   bölgeden   bahsediyorum Konya çevresinde Seydişehir'den daha   faz  kar vardı  ve aynı hafta  Antalya   yoluna  gittiğimde     metrelerce  kar beklediğim bölgede  serpintiden başka  bir şey yok derken   o hafta    bitti meğer bizim kış daha gelmemiş.

 Kışımız   geldi özlediğimiz beklediğimiz karlı buzlu   kışımız .Seydişehir olarak  -23  gördü  soğuk hava  iliklerimize  kadar   bizi şokladı. Kendimize  geldik  Masal gibi anlatılar  o eski kışlara  benzer  bir   kış güzelliği tüm zahmetlerine   rağmen yaşanmaya değer.

Yere Kar düşse  -yol kapansa- yol açılsa-buzlanıp tuzlansa  ulusal Medyada   haber olan  Seydişehir Antalya yolunun en yüksek yeri olan 1825 m ile alaca bel mevki kışın en çok konuşulan bölgesidir.

 Bu  bölge   görülmeye  değer   kılanda    bu olsa  gerek  ,Konya -Antalya  bölgesinden Kar kalınlığının 1.5 metreye yakın olduğu  bu bölgeyi  görmek için gelen  binlerce  insan   var.   Bölgede yağan karlar kürüne, kürüne etrafa sığmaz olmuş. Bu bölgedeki yol sanki kar koridoru olmuş, küçük araçların gözükmesi mümkün değil.

Karayolları 12 ekiple yolu sürekli açık tutmaya çalıştı ve bunda da oldukça başarılı.Çetin kış şartlarında Karayolları ekipleri özverili çalışmaları ile her türlü takdiri hak ediyor sanırım.

Rabbimizin, verdiğin nimetlere binlerce şükürler olsun. Etrafa baktığın her şey güzel her şey harika.

Toroslar  kar ile   başka   güzel; Ülkemizde adını, “geçit vermez dağlar” olarak hafızalara kazıttıran ve 1825 rakımlı Alacabel ,yaylalardaki manzara karşısında hayran olmamak mümkün değil.

Bu karlı mevsimin ardından; “buraların baharı nasıl olur?”, “yazı nasıl olur acaba?” sorularıyla , çiğdemlerin, kardelenlerin, lalelerin, kuş seslerinin güzelliklerini hayal ederek bir kaç ay sonrasına selamlar gönderiyorsun.

Şelaleleri, pınarları, yazın sıcağında buzdolabı hizmeti gören bu Torosları, vadiler içinde damla damla çözecek olan iri taneli karları düşündükçe, için ferahlıyor, yüreğinin çarpması hızlanıyor ve çocuklar gibi oluveriyorsun.

Sonra da; Allah’a şükrediyor ve manevi hazzının doruklarına çıkıyorsun.

Verdiğin nimetlere binlerce şükürler olsun Rabbim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.