BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bir  zamanlar Avrupa’ya  medeniyet  götüren  biz, nasıl olduda  şimdilerde bu hallerdeyiz?

 İsterseniz konu daha iyi anlaşılsın diye biraz  daha açalım.  Atalarımız   tarafından   şu anda medeniyetin beşiği olarak   örnek gösterilen batıya;"temizlik,hoşgörü ,  adalet, insanlık  erdem,sadakat" götüren bir milletin evlatları olarak   bizler nasıl olduda   bu hale geldik?

Yıllarca;”benim büyüklerim  şu kadar zamandır hiç  yıkanmadı”diyerek, atalarının  kirliliği, kokuşmuşluğu ve  barbarlığı ile  öğünen , temizlikten,wc’den yoksun, insanlığın  temel  erdemlerinden  uzak,   ortaçağın karanlık zihniyetli   barbar sömürgeci  hırsız Avrupası değil miydi?

 Şimdilerde Avrupa,   bizim  ulaşmak istediğimiz   medeniyet için  önümüze  konulmuş   bir hedef  bir örnektir bir amaçtır ...

Doğrudur;ilim , fen,  teknoloji , medeniyet  noktasında    bir dönem Müslüman  milletleri   takip etmek zorunda   olan  Avrupa Şimdilerde Müslüman ülkelere  demokrasi,  insan hakları, medeniyet,  teknoloji ihraç  etmektedir.

Bu konuya   nerden  geldim ve size  tüm  bunları  niye anlattım? Şunun için  anlattım efendim.Dün   Türkiye  genelinde, en üst düzeydeki katılımlar ile “trafikte yayalara  öncelik   verilmesi”   konusunda    “farkındalık oluşturma”amaçlı  etkinlikler yapıldı...

Böyle   bir   noktaya,  bundan önceki  halimizi de düşünürsek nasıl geldik? Gelinen  nokta çok iç acıtıcı. Nedenmi ?  Bir dönem insanlığa; barış, huzur, medeniyet götüren biz    saygımızı  hoşgörümüzü   tahammülümüzü tamamen kaybetmişiz.     Bindiğimiz  o araçlarla ne yayaya  ne  diğer sürücülere ne hayvanlara  hiç  birine  karşı  saygı ve   hoşgörü gibi hasletlerin kalmadığını gördük. Bu konuda   yaptığımız  aymazlıklar   had safhaya  vardığı için devlet,  kanunla,  ceza  ile  bizi  eğitmeye,   insanlığın ortak  paydası olan  saygı   hoşgörü  erdemlerini  bize  öğretmeye   çalışıyor...Ne  acı değil mi?

Öyle  değilmi? Günlerce   konuştuğumuz  poşet meselesi  yapılabilecek   en  bayağı seviyeye  indirip o şekilde  tartışmadıkmı biz?Aynı şekilde  plastik içeceklerdeki depozito meselesi  hakeza.

Bizler Kuşları  korumak için vakıf   kuran, milletin  evlatları olarak, çevreye  zararlı ne  varsa  çevreyi  kirleten, yok eden  ne  varsa   dağı, taşı, denizi, gölü    ulaşabildiğimiz  her şeyi kirletmedik mi? Her türlü güzelliği yok etmedik mi?

Araçlarımızla   çarşı pazarda  magandalık yapmıyor muyuz?

Ne  acı değil mi? Bir zamanlar  bizim örnek olduğumuz  Avrupa şimdilerde   bize   örnek oluyor...

Yayaya  saygıyı, sürülere  saygıyı, çevreye  saygıyı  Avrupa şimdi  bize  öğretmiyor mu...

Gittiğimiz her yeri kirleten, gördüğümüz her canlıya ateş eden, bulduğumuz her mekanı çöplüğe çeviren,   suyumuzu  kirleten, havamızı  kirleten, canlıları yok eden   kendiyle   kavgalı, çevresi ile kavgalı, dünya  ile kavgalı sadece  menfaatini ve keyfini düşünen    bir toplum olduk maalesef.,

Ne  oldu  bizim  Salih amel( Rabbi ile   kendisi ile ,Çevresi ile ,   barışık olan   tüm canlılara  saygılı) anlayışımıza? Anadolu’yu, Balkanlar’ı   Ahlakımızla,  dürüstlüğümüzle, erdemimizle  davranışlarımızla   gönülleri fethettiğimiz  medeniyetimiz   nerede?

Rabbim bizleri   kendi ile  barışık, rabbi ile   barışık  çevresi ile   barışık  Salih  kullarından  eylesin ki   gelecek nesillere bırakacak örnek davranışlarımız  olsun..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.