BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir, teknoloji sayesinde daha güvenli bir şehir haline geldi.

15 yıl önceydi. Konunun ehemmiyetine vakıf olanlar bir emniyet yetkilisi, Seydişehir’e MOBESE kurulması için bir çalışma başlatmış, esnaftan ve sivil toplum örgütlerinden finansman desteği istemişti.

 O zaman yapılamayan bu çalışma, 2017 yılına kadar bekletildi. Bu ihtiyaç; elektrik, su gibi elzem hale   gelince  çalışma devlet   eliyle başlatıldı ve  şehrimiz artık 7/24 MOBESE ile  izleniyor.

MOBESE’nin güvenlik açısından son derece   gerekli ve önemli   bir  sistem olduğunu  artık söylemeye  gerek yok sanırım.

Böyle  olunca, hatalı araç kullanan sürücülerin, hırsızlık olaylarının yani suç  ve  suçluların takibi ve yakalanması daha  kolay bir hale   geldi... İlçeye giren,    ilçeden çıkan,  çalıntı ve yakalamalı araçların, PTS (Plaka Tanıma Sistemi), ilçedeki MOBESELER ve KGSY (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) sayesinde kameralarından kaçması  mümkün değil.

Seydişehir’e bu sistem kurulalıdan beri belki yüzlerce araç bu şekilde yakalanarak gerekli işlemler uygulandı.  Devletin güvenliği açısından emniyet güçlerinin suça ve suçluya karşı çalışmaları bir kat daha güçlendi.

Kısa sürede sonuç alınan bu çalışmanın, zaman iççinde suç oranlarını nasıl azaltacağını da göreceğiz.

Bunun yanında Seydişehir’in Konya Bölgesinde polisiye açıdan en hareketli ilçesi olduğu da hepimizce malum?

 Başta terör örgütü üyeleri, uyuşturucu satıcıları, hırsızlar, gaspçılar, kapkaççılar, çeteler, yankesiciler, katiller, caniler, Seydişehir Polisi’nin özverili çalışmaları sayesinde yakalanıyor.

 Seydişehir Polisi, ilçenin içinde bulunan yerli suç unsurları ile uğraştığı gibi dışarıdan gelen suçlularla da mücadele etmek zorunda kalıyor.  Orta Anadolu’yu, Karadeniz’i, Kapadokya’yı,  Akdeniz’e bağlayan yol, transit geçiş yapan dürüst insanların yanı sıra, hırsızların, kapkaççıların, yankesicilerin, gaspçılarında kullandığı bir yol güzergâhı olunca durumun vahameti daha da iyi kavranabiliyor. Bu durum Seydişehir Polisi’ni sürekli olarak teyakkuz durumunda bulunduruyor.

Tüm bu olumsuzlukların, Seydişehir Polisi’nin yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde olumlu hale getirildiğine şahit oluyoruz. 

Bu kentte yaşayan insanlar olarak, Seydişehir Polisi’ne yardımcı olmak hepimizin görevidir.

Polisin en büyük yardımcısı şüphesiz ki biz vatandaşlar olmalıyız. Suçluları ihbar ederek vatandaşlık görevimizi yapmalıyız. Bu sayede polisimiz, güvenliğimiz adına görevini daha hızlı yapacak, hem suç oranı daha çok düşecek hem de vatandaşlar olarak bizler daha huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayacağız.

Seydişehir Polisi’ni yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle bir kez daha kutlarken, vatandaşlık görevimizin bilincinde olmamızı diliyorum.

Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyor, görevini ifa ederken canlarını vatanımız için feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler ve emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar dilerim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.