banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

WiFi sinyalini bozan eşya! Tahmin bile edemezsiniz

Zayıf WiFi sinyali çoğu zaman sinir bozucudur. İnternet bağlantınız yavaşsa, sorumlu büyük ihtimal hemen hemen her evde bulunan o eşya olabilir. 

07 Mayıs 2024
WiFi sinyalini bozan eşya! Tahmin bile edemezsiniz

Evde internet bağlantı gücünüz sürekli yavaşlıyor ve ne yaparsanız yapın sinyali artırmakta zorlanıyorsanız, belki de evinizdeki beklenmedik bir eşya bu duruma neden oluyor. Akıllara ilk olarak mikrodalga fırın, televizyon ya da oyun konsolu gibi elektrikli aletler gelebilir, ancak bu sefer sorumlu bir ayna olabilir!
   
Virgin Media O2, evlerde WiFi sinyalini bozabilecek ve internet hızınızı düşürebilecek bir nesneyi tespit etti. Bu küçük ama etkili şey, aslında oldukça şık ve modern evlerin vazgeçilmezi. Evet, bu nesne bir ayna! Özellikle büyük boy duvar aynaları, arkasındaki ince metal kaplama nedeniyle WiFi sinyalinizi yansıtıp bozabilir.
   
Bir araştırmada, ankete katılan 2 bin kişiden yüzde 41’i, modemlerini televizyonun yanında ya da arkasında tutuyormuş. Yüzde 12’si modemi yere koyarken, yüzde 6’sı da yatağın altına yerleştiriyormuş. E haliyle, bu da sinyalin güçsüz olmasına ve internet bağlantısının yavaşlamasına yol açabiliyor.
   
Virgin Media O2, modem konumlandırması için en iyi yöntemin, modeminizin sinyalini en çok ihtiyaç duyduğunuz yerden görebileceğiniz bir konuma yerleştirmek olduğunu belirtiyor. Şirketin yöneticisi Gareth Lister, “Geniş bant internet günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası. Modeminizi nereye koyacağınız konusunda bilinçli olmak önemlidir.” diyor.
Modeminizin doğrudan güneş ışığı almadığından da emin olmalısınız, çünkü bu cihazınızın aşırı ısınmasına yol açabilir. 
Pencere kenarlarından ve sıcak alanlardan uzak tutmak bu yüzden önemli

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.