BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

URFA'LI TARIM İŞÇİLERİNİN YARDIMINA KIZILAY ŞUBE YETİŞTİ

 

20 Nisan 2024
URFA'LI TARIM İŞÇİLERİNİN YARDIMINA KIZILAY ŞUBE YETİŞTİ

İlçemizde bulunan muhtelif mahallelerde ki Tarım işlerinde çalışmak üzere Şanlıurfa'dan gelerek Gökhüyük Mahallesinde bulunan alana yerleşen tarım işçilerinin çadırlarının aşırı fırtına ve yağmur nedeniyle kırılması ve brandalarının yırtılması sonucu , ailelerin yardımına Kızılay Seydişehir Şube Başkanlığı ve Kızılay Gönüllüleri yetişti.


       Konuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Abdullah EROĞLU, işçilerin organizatörü İbrahim.....'nın, telefonla bize ulaşması sonucu, Kızılay gönüllülerimizle birlikte organize olarak, yerleşim yerine ulaştık.
       Toplam şuanda kurulu bulunan 45-50 kişinin yaşadığı ve çoğunluğunun 5 yaş altı çocuktan oluşan 10 çadırdan 4'ünün profillerinin kırıldığı, laylon ve brandalarının yırtıldığı, eşyaların ıslandığı görülmüştür.


       Aileleri yakın yerleşim yerlerindeki düğün salonlarına yerleştirmeyi, yatak, yorgan ve battaniyeyi temin etmeyi önerdik.
      Aileler, buradan ayrıldıkları taktirde, kırılan çadır profiller ve demirleri ile eşyalarının, sahipsiz diye götürülme riski olduğu için burayı terk edemeyeceklerini, imkan olursa çadır veya konteynır temin edilmesini istemişlerdir.


     Bir miktar yiyecek, giysi, battaniye, şaşal su yardımında bulunduk.
     Diğer ihtiyaçları için de, imkânlar ölçüsünde yardımcı olacağımızı ifade edip ayrıldık.
      Aileler ve sorumlusu da, teşekkür ettiler. Şu ana kadar gelen ilk ve tek kurtuluş Kızılay olduğunu belittiler.
     Kızılay Şube Başkanlığı olarak zaman zaman uğrayıp zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağımızı ifade ettik." açıklamasında bulundu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.