BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği hizmetlerden dolayı Konyalı Erin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği hizmetlerle tanınan gazinin mirasçısına, Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstiklal Madalyası takdim edilecek. 

20 Nisan 2024
Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği hizmetlerden dolayı  Konyalı Erin  mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Kurtuluş Savaşı'nda ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden gazilerin mirasçılarına İstiklal Madalyası verilecek.

Konya Sarayönü nüfusuna kayıtlı olan ve İzmir Jandarma Alayı'nda hizmet veren 1889 doğumlu Er Hızır Mirza'nın mirasçısı olarak tespit edilen kızı Hatice Karçaaltıncaba'ya, bu değerli madalya ve beratı takdim etmek için hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde yer alan kahramanların anısını yaşatmak ve onların fedakarlıklarını unutmamak adına verilen İstiklal Madalyası, mirasçılarına duyulan saygının ve vatanseverlik ruhunun bir ifadesi olarak büyük önem taşıyor.

Er Hızır Mirza'nın mirasçısına yapılacak olan bu takdim, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kararlılığın ve birlik ruhunun bir kez daha hatırlanmasına vesile olacak.

 :

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.