BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Toroslarda kuzu göbeği sezonu başladı

Baharın gelmesiyle birlikte Konya’nın birçok ilçesinde kuzu göbeği adı verilen mantar cinsleri toprağın yüzeyine çıkmaya başladı. 

04 Nisan 2024
Toroslarda kuzu göbeği sezonu başladı

Baharın gelmesiyle birlikte Konya’nın özellikle güney şeridindeki Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Güneysınır, Hadim, Taşkent, Derebucak, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde kuzu göbeği adı verilen mantar cinsleri toprağın yüzeyine çıkmaya başladı. Genellikle nemli topraklarda bulunan ve Nisan ayında gözle görülebilir hale gelen kuzu göbeği mantarları herhangi bir tohum atılarak değil, doğal yollarla yetişiyor. Söğüt, kavak ve çam ağaçlarının çevresinde bulunan bu mantar, lezzetiyle damaklarda tat bırakıyor.

Kilosu 750 TL nin üzerinde

Kuzu göbeği mantarının insan vücuduna sağladığı yararlar da saymakla bitmiyor. Besin ve vitamin değeri yüksek olan bu mantarlar, B1, B2 ve C vitamini bakımından oldukça zengin bir besin kaynağı olarak biliniyor. Bu mantarların günlük hayatta içerisindeki besinlerden kaynaklı kanser tedavisine, kansızlığa, bağışıklık sisteminin korunmasına ve zihinsel fonksiyonları güçlendirmede kullanıldığı görülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.