BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Emekliye bayram ikramiyesi yatacağı tarih resmen kesinleşti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerin bayram ikramiyesi 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplarına yatacak" dedi. 

17 Mart 2024
Emekliye bayram ikramiyesi yatacağı tarih resmen kesinleşti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Haliç Kongre Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 2-5 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAK

Memur aylıklarında da enflasyon farkıyla yüzde 50'ye yakın bir artış yaptık. Katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin şartlarında da önemli düzenlemeler yaptık, ikramiye ile emeklilere bayram sevinci yaşattık, her bir emekliye tek seferlik 5'er bin TL ödeme yaptık. Bu yıl da ikramiyede yüzde 50 artış yaptık. 2-5 nisan tarihleri arasında emeklilerin hesabına yatıracağız.

 

Emeğin karşılığı kadar emeğin müdafaası da önemli, bu dönemde sendikalar rahat bir nefes aldı. Memurlarda sendikalaşma yüzde 74 oldu, her toplu görüşmede yeni imkanlar getirerek memurların haklarını iyileştirmeyi sürdürüyoruz. Her olumlu adımda olduğu gibi burada da muhalefetin engellemeleri var.

Aylık 538 lira ödeme yapılan düzenleme ana muhalefet başvurusuyla iptal edildi. 2 milyona aşkın kamu görevlisi 345 lira daha az aylık alacak. Memurumuzun 8 bin 880 lira kaybı anlamına geliyor. Muhalefet bunları anayasa mahkemesine götürüp budamaya çalışıyor. Meydanlarda atıp tutuyorlar ama mahkeme kapılarını aşındırmaktan da geri durmuyorlar. Bu yanlışların sorumlularına gereken cevabı vermelisiniz.

3600 ek gösterge ile 5.3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağladık, tüm kamu çalışanlarının göstergelerini 600 puan artırdık, yardımcı hizmetler çalışanlarına da ilk kez ek gösterge verdik. Kapsamını genişletme sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.

Çalışma meclisi toplantısını en son 2019 yılında emek dünyamızın tüm temsilcileriyle yaptık. Gelecek Yüzyılı temalı 13. toplantıyı yapmayı planlıyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.