BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da 5 yeni şeker pancarı tohumu üretildi, bu isimler verildi

Konya’da pancar üretiminin geleceğini etkileyecek önemli bir gelişme yaşandı. Ilgın’da yüzde 100 yerli 5 yeni şeker pancarı tohumu üretildi. Deneme ıslahı yapılan tohumlara üretim izni verildi. Tohumlara verilen isimler dikkat çekti. 

12 Mart 2024
Konya’da 5 yeni şeker pancarı tohumu üretildi, bu isimler verildi

Şeker pancarı üretiminde Türkiye’nin önemli merkezlerinin başında gelen Konya’da önemli bir çalışmaya imza atıldı.

YÜZDE 100 YERLİ VE MİLLİ

Prof. Dr. Rahim Ada ile birlikte Pankobirlik ve Akşehir - Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi işbirliğiyle uzun yıllar devam eden çalışmalar sonrası yüzde 100 yerli, 5 adet yeni şeker pancarı tohumu üretildi.

İSİMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Deneme tarlalarında ıslahı yapılarak üretim izinleri alınan tohumlara verilen isimler dikkat çekti. Konya’nın yeni şeker pancarı tohumlarının adları; Pars, Pamir, Anadolu4206, Ada ve SelçukZF.

“ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN DURMAKSIZIN ÇALIŞACAĞIZ”

Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır, tohumların tanıtımının yapıldığı toplantıda üretime katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Yazır, “Üretimde ve tohum ıslahında yeniliklerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Bizim hayallerimiz üreticilerimiz için hep daha iyisini başarmak üzere kurulu.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.