BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA - May Barajı tamamen kurudu balıklar öldü

 

11 Mart 2024
KONYA - May Barajı tamamen kurudu balıklar öldü

Konya Ovası bu yıl beklenen yağışı alamadı, kuraklık çanları çalmaya başladı. Akören ilçesindeki May Barajı tamamen kurudu. 1960 yılında sulama ve taşkın önleme amacıyla yapılan barajda binlerce balık telef oldu, zeminde çatlaklar oluştu.

İklim değişikliği ve küresel ısınmayla birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de aşırı hava olayları meydana geliyor.

Bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması ve yeterli yağışların yeryüzüne düşmemesi üzerine kuraklık sorunu git gide büyüyor.

konyada-korkutan-goruntu-baraj-kurudu-binlerce-balik-telef-oldu.jpg

GÖL KURUDU, BALIKLAR ÖLDÜ

Bu yıl beklenen yağışı alamayan ve Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası da kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

konyada-korkutan-goruntu-baraj-kurudu-binlerce-balik-telef-oldu-001.jpg

1960 yılında Akören ilçesine bağlı Ahmediye Mahallesi'nde sulama ve taşkın önleme amacıyla yapılan May Barajı, yağışların az olması ve yaşanan kuraklık sebebiyle tamamen kurudu.

konyada-korkutan-goruntu-baraj-kurudu-binlerce-balik-telef-oldu-002.jpg

Bölge tarımının temel su ihtiyacını karşılayan barajın sularının tamamen çekilmesinin ardından zeminde çatlaklar oluştu, barajda yaşayan balıkların da öldüğü gözlendi.

Ölü balıklar, barajın kıyı sularında tabaka oluşturdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.